DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pašvaldībām nodod 114 220 sejas maskas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13. novembrī no Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra noliktavas 36 pašvaldībām izsniegtas 114 220 higiēniskās sejas maskas, kas paredzētas mazaizsargāto iedzīvotāju apgādāšanai.

Pamatojoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotajiem civilo aizsardzības komisiju pieprasījumiem, līdz piektdienas plkst.17 Nacionālie bruņotie spēki higiēniskās sejas maskas piegādāja 28 pašvaldībām. Savukārt pārējās astoņas pašvaldības individuālo aizsardzības līdzekļu transportēšanu spēja nodrošināt pašas.

Kā ziņots, Ministru kabinets oktobra nogalē uzdeva Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt 250 000 sejas masku un 598 025 pāru cimdu iegādi aptuveni pusmiljona eiro vērtībā.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram uzdots veikt 250 000 ALFOR standartiem atbilstošo daudzreiz lietojamo higiēnisko sejas masku iegādi 108 254 maznodrošinātām personām no SIA "Solutions". Atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības centra veiktajam tirgus izvērtējumam, līgumcena ir 375 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Atbilstoši uzdevumam Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs 10. novembrī noslēdza piegādes līgumu ar SIA “Solutions” un 11. novembrī jau tika saņemta pirmā piegāde ar 120 000 higiēnisko sejas masku.

Tāpat Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram bija uzdots veikt vienreizlietojamo cimdu iegādi valsts materiālo rezervju nodrošināšanai no komersantiem SIA "Depo DIY", SIA "Darba apģērbu serviss", SIA "Kid-man Latvija", SIA "Saules aptieka" un SIA "Brief". Pēc dokumentācijas izvērtēšanas sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Veselības inspekciju un, ņemot vērā komersantiem līgumu slēgšanas brīdī pieejamos krājumus, tika noslēgti piegādes līgumi ar SIA "Depo DIY", SIA "Darba apģērbu serviss", SIA "Kid-man Latvija" un SIA "Saules aptieka" par kopumā 340 300 nesterilu cimdu pāru iegādi. Līgumu kopējā summa ir 79 435,70 eiro bez pievienotās vērtības.

Izdevumus par higiēnisko sejas masku un vienreizlietojamo cimdu iegādi Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centrs segs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI