DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Swedbank pievienojas dabisko pļavu atbalsta kustībai “Iesēj savu kvadrātmetru!”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 28. oktobrī plkst. 11.30 Latvijas Dabas fonda projekts GrassLIFE un Swedbank Daugavas krastā kopīgi iesēs dabiskās pļavas augu kvadrātmetru, kas papildinās zaļo zonu pie bankas centrālās ēkas Rīgā. Līdz ar to Swedbank pievienojas Latvijas Dabas fonda sāktajai dabisko pļavu atbalsta kustībai “Iesēj savu kvadrātmetru!”, kurā iesaistījušies jau daudzi Latvijas iedzīvotāji un nu pievienojas arī organizācijas un uzņēmumi.

Pļavas kvadrātmetru sēs Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE vadītāja Inga Račinska kopā ar Swedbank Finanšu pārvaldes vadītāju Līgu Šķenderi, Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāju Adriānu Kauliņu, kā arī Latvijas Dabas fonda un Swedbank darbiniekiem.

Dabiskās pļavas un ganības ir izzūdoša dabas vērtība – šobrīd tās saglabājušās vien 0,7% Latvijas teritorijas. Lai saglabātu šīs unikālās ekosistēmas, kurās mājo izcila dabas daudzveidība, ir svarīgi ne tikai īstenot vērienīgus dabas aizsardzības pasākumus, bet arī spert mazos solīšus, iesaistot visu sabiedrību. Tāpēc Latvijas Dabas fonds šoruden sācis dabisko pļavu atbalsta kustību “Iesēj savu kvadrātmetru!”, kura ietvaros visā Latvijā iedzīvotāji un organizācijas iesēs aptuveni 700 dabisko pļavu puķu saliņas.

Vairāk informācijas: www.grasslife.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI