DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidents sarunā ar ANO ģenerālsekretāru: Baltkrievijā nepieciešamas atkārtotas un brīvas vēlēšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits vakar pa tālruni sazinājās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāru Antoniu Gutērešu (Mr António Guterres), pievēršot uzmanību situācijai Baltkrievijā, kā arī pārrunājot citus aktuālus ANO jautājumus.

A. Gutērešs interesējās par E. Levita redzējumu situācijas attīstībai Baltkrievijā. Valsts prezidents uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāaicina Baltkrievija uz atkārtotu un brīvu vēlēšanu organizēšanu, kā arī jānosaka individuālas sankcijas pret tām amatpersonām, kuras īstenojušas represijas un piedalījušās notikušo vēlēšanu rezultātu sagrozīšanā. Valsts prezidents atsaucās uz šodien notikušo sarunu starp Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas prezidentiem, visiem esot vienisprātis par šādu situācijas redzējumu.

Valsts prezidents arī tālsarunā augstu novērtēja ANO veikto darbu dezinformācijas apkarošanas  laukā. A. Gutērešs izteica atzinību par Latvijas sekmīgo rezultātu vīrusa COVID-19 apkarošanā, kā arī izrādot starptautisku līderību cīņai ar dezinformāciju pasaulē un kuplinot ap šo iniciatīvu vairāk nekā 130 ANO dalībvalstu. Abas puses bija vienisprātis par turpmāku ciešu sadarbību dezinformācijas apkarošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI