DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

VARAM pieprasa paskaidrojumus Garkalnes novada pašvaldībai par publisko iepirkumu organizēšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasījusi paskaidrojumus Garkalnes novada pašvaldībai par publiskajiem iepirkumiem par ceļu seguma remontdarbiem.

VARAM saņēmusi informāciju no Konkurences padomes par aizdomām, vai publiskie iepirkumi pašvaldībā notiek atbilstoši likumam. Kā norādīts saņemtajā vēstulē, pašvaldībā vairāku gadu garumā iepirkumos par ceļu seguma remontdarbiem uzvar viens un tas pats pretendents un iepirkumu piedāvājumos atsevišķās pozīcijās norādītas, iespējams, nepamatoti zemas cenas. Iesniegumā paustas bažas par aizliegtu vienošanos starp pakalpojuma sniedzēju un pašvaldību.

Izvērtējot minēto informāciju, VARAM secina, ka ir pārbaudāms, vai Garkalnes novada pašvaldība publiskos iepirkumus veikusi, ievērojot visas normatīvo aktu prasības.

Ministrija pašvaldību pārraudzības ietvaros ir pieprasījusi Garkalnes novada domes priekšsēdētājam līdz 2020. gada 2. jūlijam sniegt informāciju par pašvaldības iepirkumu komisijas darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām, kā arī par Garkalnes novada pašvaldības organizētajiem publiskajiem iepirkumiem, tostarp ministrija pieprasījusi informāciju par noslēgtajiem līgumiem ar pretendentiem un līgumu izpildes kontroli par laika posmu no 2015. gada 1. janvāra līdz šim brīdim.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI