DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Martā būtiski pieaudzis gan eParaksta lietotāju, gan izmantošanas reižu skaits

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai gan marts un aprīlis tradicionāli ir bijuši mēneši, kad iedzīvotāji biežāk nekā citos mēnešos izmanto eParaksta rīkus dokumentu parakstīšanai, šī gada martā strauji  pieaudzis gan dokumentu eParakstīšanas reižu skaits, gan jaunu eParaksta lietotāju skaits, informē VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC).

Līdz ar valstī noteiktajiem klātienes klientu apkalpošanas un citiem pārvietošanās un saskarsmes ierobežojumiem, jau pirmajās dienās kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas pieteikumu skaits mobilās lietotnes eParaksts mobile saņemšanai dubultojās un atsevišķās dienās pat sasniedza četrkārtēju pieaugumu salīdzinot ar mēneša sākumu.  Savukārt līgumu skaits, kas klientiem tika nogādāti ar bezmaksas kurjeru, atsevišķās dienās pēc 13.marta bija pat septiņas reizes lielāks nekā mēneša sākumā.

“Valsts iedzīvotāju ikdiena marta vidū mainījās teju vienas nakts laikā. Uzņēmējiem un valsts pārvaldes iestādēm, kā arī privātpersonām bija steidzami jārod jauni risinājumi ikdienas darbību, pakalpojumu un oficiālās saziņas nodrošināšanai. Ir gandarījums, ka eParaksts spējis sniegt atbalstu ikdienas organizēšanai. Tas ļoti nepieciešams gan iedzīvotājiem, gan komersantiem, kuri šobrīd saziņu un darījumus ar pašmāju un ārvalstu partneriem un klientiem  organizē attālināti un droši, izmantojot drošus identitātes apliecināšanas un parakstīšanas rīkus, kas ir gan lokāli, gan starptautiski atzīti,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

Kopumā martā saņemti vairāk nekā 5200 pieteikumi eParaksts mobile saņemšanai un lielākā daļa no tiem iesniegta sākot no 13.marta. Salīdzinoši līdz šim vidēji ik mēnesi saņemti aptuveni 2000 jauni pieteikumi eParaksts mobile saņemšanai.

Tāpat būtiski  pieaudzis arī eParaksta izmantošanas reižu skaits dokumentu parakstīšanai. Pērnā gada martā portālā eParaksts.lv un mobilajā lietotnē eParakstsLV parakstīti  nepilni 92 000 dokumentu, savukārt šī gada martā šajās vidēs eParaksts lietots par 48% vairāk, pārsniedzot 136 600 reizes. Salīdzinot pērnā un šī gada pirmos trīs mēnešos, par 45%  pieaudzis arī portāla unikālo lietotāju skaits.

Tāpat martā pieaugusi eID kartes izmantošana gan dokumentu parakstīšanai, gan identitātes apliecināšanai dažādu e-pakalpojumu saņemšanai. 2019.gada martā eID karte dokumentu parakstīšanai izmantota vairāk nekā 134 000 reižu, savukārt šī gada martā eID kartes lietošana parakstīšanai teju dubultojusies, sasniedzot   231 788 reizes. Arī aprīlis iesācies ar aktīvu eID kartes lietošanu, jo pirmajās septiņās aprīļa darba dienās eID karte parakstīšanai lietota vidēji 12 000 reizes dienā.

eParaksta rīki e-Identitātes apliecināšanai martā  lietoti 185 000 reizes, turklāt būtisks pieaugums salīdzinot ar šī gada februāri redzams tieši eParaksts mobile kā identitātes apliecināšanas rīka pielietošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI