DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem ar radošo darbnīcu piedalīsies mūziķis Reinis Reķis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Reiņa Reķa publicitātes foto

Akciju “Cilvēks cilvēkam” Valsts probācijas dienests (VPD) rīko divreiz un akcijas norisē piedalās, gan jaunieši, gan VPD darbinieki, gan brīvprātīgie. Lai veicinātu jauniešu virzību uz savu mēŗķu sasniegšanu, akcijas ietvaros VPD cenšas jauniešiem piedāvāt saturisku un pēc iespējas plašāku jomu klāstu aptverošu programmu. Kopš 2014. gada akcijas rīkošanā VPD piesaista arī sabiedrībā pazīstamus, jauniešus intersējošu jomu pārstāvjus. Šoreiz akcija notiks 11.decembrī 14:00 un tās galvenais viesis būs mūziķis Reinis Reķis.

“Šajā akcijā piedalīšos jau otro reizi. Esmu priecīgs par iespēju atkal iesaistīties šajā notikumā un ceru, ka jaunieši pie kā došos arī šoreiz būs tikpat atsaucīgi kā iepriekš. Akcijas laikā man ir bijusi iespēja nedaudz iepazīt jauniešus un droši varu teikt, ka viņi ne ar ko neatšķiras no citiem. Viņi ir izdarījuši kļūdas un nepareizas izvēles, kas maksājušas viņiem brīvību un sāpinājušas citus. Šie puiši vēl ir jauni, viņiem visa dzīve vēl priekšā. Ceru, ka ar savu piemēru varēšu viņiem parādīt to, ko ar neatlaidību un skaidru mērķi savā dzīve var sasniegt daudz. Protams neizpaliks bungu spēlēšanas darbnīca. Tas parasti ir jautri.” Reinis Reķis

Akcijas mērķis ir popularizēt saturīga, izglītojoša brīvā laika pavadīšanu notiesāto jauniešu vidū, motivējot jauniešus pozitīvām pārmaiņām, palīdzot uzlabot viņu savstarpējās komunikācijas un sadarbības prasmes, kā arī vienkārši, radot pozitīvas emocijas, esot kopā un produktīvi pavadot laiku. Esot ar notiesātajiem jauniešiem akcijas laikā, kā līdzīgs ar līdzīgu, sniedzot ieskatu savā dzīves pieredzē, pavadot laiku kopā un rādot daudzas pozitīvas dzīves izvēles, kuras jaunietis vēl varēs izdarīt savā dzīvē pēc ieslodzījuma, Valsts probācijas dienesta darbinieki un brīvprātīgie jau gadiem ceļ vārdu salikuma cilvēks - cilvēkam nozīmi jaunā kvalitātē. Akciju "Cilvēks - cilvēkam" Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem Valsts probācijas dienests rīko kopš 2003.gada, iesaistot tajā brīvprātīgos un jauniešu sabiedrībā populārus viedokļu līderus.  

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI