DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Četru mēnešu laikā sniegts psiholoģiskais atbalsts 127 azartspēļu spēlētājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Četru mēnešu laikā, kopš Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija īsteno valsts nodrošinātu bezmaksas psihologa palīdzību pārmērīgas azartspēļu spēlēšanas tieksmes pārvarēšanai, sniegtas 214 sertificēta psihologa konsultācijas un organizētas 12 atbalsta grupas spēlētājiem, kuri sevī saskata atkarības problēmas, un 5 grupas tuviniekiem.

Bezmaksas psiholoģiskais atbalsts paredz individuālas psihologa konsultācijas. Pieejama psiholoģiskā palīdzība arī atbalsta grupas veidā psihologa vadībā, kur dalībnieki tiekas, lai saņemtu atbalstu un kopīgi meklētu risinājumus. Psihologa konsultācijas sniedz un atbalsta grupas vada Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas psiholoģe Magdalēna Pranaite – sertificēta klīniskā un konsultatīvā psiholoģe.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne: “Inspekcijas uzdevums ir ne vien azartspēļu un izložu organizēšanas uzraudzība, bet arī ar tām saistīto iespējamo sociālo risku mazināšana. Viens no pieejamajiem instrumentiem azartspēļu radīto problēmu pārvarēšanai ir bezmaksas psiholoģiskais atbalsts tiem, kuri apzinās un vēlas cīnīties ar pārmērīgu tieksmi spēlēt azartspēles. Kopā ar sertificētu speciālistu azartspēļu spēlētājs un viņa tuvinieki var saņemt iedrošinājumu, atbalstu un ieteikumus, lai mērķtiecīgi un efektīvi risinātu problēmas.”

Bezmaksas atbalsta grupas azartspēļu spēlētājiem un viņu tuviniekiem tiek organizētas atsevišķi. Savukārt konsultācijas bieži ir gan individuālas, gan arī kopā ar ģimenes locekļiem. “Atkarība no azartspēlēm sākas pamazām, nemanot, taču radušās problēmas atrisināšana var prasīt krietni lielākas pūles, un vienam to nereti ir grūti paveikt. Pārmērīga azartspēļu spēlēšana ietekmē ne vien pašu spēlmani, bet arī līdzcilvēkus. Ir svarīgi, lai  atveseļošanās periodā palīdzību saņemtu visi, kurus problēma skārusi,” skaidro Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas psiholoģe Magdalēna Pranaite.

Lai pieteiktos bezmaksas psihologa palīdzības saņemšanai, personas aicinātas vērsties Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā pa tālruni 67504966 vai e-pastu psihologs@iaui.gov.lv.

Lai aizsargātu sabiedrības intereses un personu tiesības atturēties no pārmērīgas tieksmes spēlēt azartspēles, 2020. gadā sāks darboties vienotais no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrs. Savu datu iekļaušanai reģistrā varēs pieteikties personīgi vai rakstveidā Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā vai azartspēļu organizēšanas vietās, kā arī attālināti – īpašā tīmekļa vietnē, personas autentifikācijai izmantojot elektroniskās identifikācijas rīkus.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir Finanšu ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir realizēt valsts politiku azartspēļu un izložu organizēšanā un nodrošināt izložu un azartspēļu organizēšanas likumību sabiedrības interešu un personu tiesību aizsardzībai. Plašāka informācija: https://www.iaui.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI