DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

NEPLP: aicinām Saeimu nepieļaut tiesiskā nihilisma vilni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Saeimas Juridiskā komisija izskata Ministru prezidenta biedra un Tieslietu ministra Jāņa Bordāna vēstuli par neatkarīgas institūcijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas Daces Ķezberes atbrīvošanu no amata. 

NEPLP šādu izpildvaras un vienas partijas iejaukšanos demokrātiskas sabiedrības sistēmā uzskata par nepieļaujamu prettiesisku bezprecedenta gadījumu, kas neatbilst ES likumdošanai un rekomendācijām.

NEPLP aicina Saeimas Juridisko komisiju objektīvi un, balstoties uz tiesiskuma un veselā saprāta pamatprincipiem, vērtēt šo precedentu un nepieļaut tiesiskā nihilisma vilni, kuru uzsākuši Jaunās Konservatīvās partijas politiķi.

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere uzsver, ka NEPLP atkārtoti aicina politiķus nenodarboties ar klaju populismu, bet gan veltīt šo laiku un resursus reālu problēmu risināšanai, kādas, piemēram, mediju nozarē ir Sabiedrisko mediju likuma izstrāde, katastrofāli mazais sabiedrisko mediju finansējums, nepieciešamība Valsts budžeta likumā 2020-2022.g. iestrādāt budžetu mediju tehnoloģiskai izaugsmei un nodrošinājumam, iespēju sabiedriskajiem medijiem iziet no reklāmas tirgus, LSM sabiedrisko mediju digitālās platformas izaugsmei, kā arī iespējai Latvijas iedzīvotājiem beidzot skatīties sabiedrisko televīziju HD kvalitātē.

Ar gandarījumu NEPLP novērtē Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisija vadības rosinājumu jūnijā intensificēt darbu pie jaunā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma, tai skaitā lai sakārtotu nozari un nodalītu regulatora un sabiedrisko mediju pārvaldības funkcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI