DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VAS ”Elektroniskie sakari” aicina elektronisko sakaru nozares pārstāvjus sniegt viedokli par 26 GHz joslas pārplānošanu 5G sistēmām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS ”Elektroniskie sakari” (VAS ES) aicina elektronisko sakaru nozares pārstāvjus izteikt savu viedokli par 26 GHz joslas pārplānošanu 5G sistēmām. Iegūtā informācija tiks izmantota, lai sagatavotu priekšlikumus Nacionālā radiofrekvenču plāna grozījumiem.

Aptaujas mērķis ir apzināt Latvijas elektronisko sakaru nozares pārstāvju viedokļus par 24,25-27,5 GHz (26 GHz) joslas pārplānošanu 5G tīklu attīstīšanai. Saskaņā ar Eiropas Pasta un telesakaru administrāciju konferences (CEPT) un Eiropas Savienības (ES) lēmumiem 24,25-27,5 GHz (26 GHz) josla paredzēta 5G tīklu izvēršanai sistēmām ar platiem radiofrekvenču kanāliem, lai nodrošinātu arvien pieaugošo datu pārraides ātrumu pieprasījumu. Latvijā 26 GHz frekvenču joslu pašlaik izmanto fiksētām radiolīnijām, bezvadu piekļuves sistēmām un citiem radiosakaru pielietojumiem. Lai varētu ieviest jaunākās paaudzes mobilo sakaru sistēmas 26 GHz joslā, ir jāveic tās pārplānošana. 5G sistēmu vajadzībām Latvijā plānots iedalīt 24,5-27,5 GHz joslu ar laikdales dupleksa (TDD) frekvenču kanālu plānojumu atbilstoši ECC/DEC/(18)06 un (ES) 2019/784. Informācija izmantojama priekšlikumu sagatavošanai Nacionālā radiofrekvenču plāna grozījumiem, kurus tālāk piedāvāt apstiprināšanai par elektronisko sakaru nozares politikas plānošanas un īstenošanas, radiofrekvenču plāna izstrādes, aizsardzības sistēmu un valsts drošību atbildīgajām ministrijām. VAS ES aicina sakaru nozares pārstāvjus izteikt savu viedokli. Aptaujas anketa ir atrodama - https://www.vases.lv/lv/content/aptaujas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI