DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Rīgā norisinājās 8. Pasaules radiosakaru konferences sagatavošanās darba grupas sanāksme

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No š.g. 26. - 29. martam Rīgā notika Eiropas pasta un telesakaru administrāciju konferences (CEPT) Elektronisko sakaru komitejas (ECC) Konferences sagatavošanas grupas (CPG) Projektu grupas D (PTD) 8.sanāksme, pēc VAS “Elektroniskie sakari” uzaicinājuma.

Sanāksmē piedalījās 62 delegāti, pārstāvot 18 CEPT valstu sakaru administrācijas un organizācijas. Tradicionāli, rotācijas kārtībā, sanāksmi rīko kāda no CEPT dalībvalstīm.

Māris Aleksandrovs, VAS “Elektroniskie sakari” Tehniskā departamenta direktors, pauda gandarījumu par 8. darba grupas sanāksmi, un uzsvēra CPG un tās projektu grupu nozīmīgo lomu CEPT pozīcijas sagatavošanā par Pasaules radiosakaru konferencē (WRC-19) izskatāmiem darba kārtības punktiem.

Minētās darba grupas ietvaros tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar WRC-19 darba kārtības jautājumiem, kas izskata iespēju par papildus radio frekvenču resursu piešķiršanu dažādiem sakaru dienestiem joslās.

Kā būtiskāko jautājumu var minēt papildu spektra sadalīšana mobilajam dienestam bezvadu piekļuves sistēmām, tostarp bezvadu lokāliem tīkliem (WAS/RLAN), kas nākotnē nodrošinātu lielāku radio frekvenču resursa apjomu galalietotājiem WiFi tīklos, tanī pašā laikā nodrošinot elektromagnētisko saderību ar citiem lietojumiem, piemēram, netraucētu meteoroloģiskā radara darbību.

Ņemot vērā elektromobiļu skaita pieaugumu un ierobežoto uzlādes staciju skaitu un nepieciešamo elastību uzlādes procesā, tiek skatīts jautājums par elektromobiļu bezvadu uzlādes sistēmām nepieciešamām joslām un iespējamo ietekmi uz citiem radiosakaru dienestiem.

Pasaules radiosakaru konferences (WRC) notiek ik pēc trim vai četriem gadiem. WRC uzdevums ir pārskatīt un, ja nepieciešams, grozīt Radiosakaru noteikumus, starptautisko līgumu, kas reglamentē radiofrekvenču spektra un ģeostacionārā satelīta un bez ģeostacionāro satelītu orbītu izmantošanu. Pārskatīšana tiek veikta, pamatojoties uz ITU padomes noteikto darba kārtību, kurā ņemti vērā iepriekšējo Pasaules radiosakaru konferenču ieteikumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI