DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Salmonelozes dēļ Svētes pamatskolā uz laiku pārtraukts mācību process

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar salmonelozes saslimšanas gadījumiem Jelgavas novada Izglītības pārvalde šodien 17. decembrī izdevusi rīkojumu apturēt Svētes pamatskolā mācību procesu un slēgt skolu līdz 7. janvārim. Pašlaik salmoneloze laboratoriski apstiprināta 15 Svētes pirmsskolas audzēkņiem. Vēloties striktāk ierobežot iespējamu slimības izplatību, Izglītības pārvalde sadarbībā ar skolas vadību pieņēmusi lēmumu mācību procesu pārtraukt pamatskolā.

Jānorāda, ka šāda prasība nav sekojusi no kontrolējošajām iestādēm – ne no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD), ne Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC). Lēmumu par mācību procesa pārtraukšanu pieņēmusi skolas vadība sadarbībā ar Izglītības pārvaldi.

“Tā kā līdz Ziemassvētku skolēnu brīvdienām atlikušas vien 4 dienas, tad nolēmām lieki neriskēt un uz laiku pārtraukt pamatskolā mācības. Līdz brīdim, kad skolēniem jāatgriežas iestādē būs pagājušas teju 3 nedēļas. Ļoti ceram, ka tas būs bijis pietiekams laiks, lai pirmsskolas korpusā izskaustu slimības baktērijas. Jānorāda, lai gan visi saslimšanas gadījumi konstatēti pirmsskolas grupās, vadoties pēc likuma normām, mācību procesu varam pārtraukt vien pamatskolā. Apturēt mācības, izsludinot slimības karantīnu, pirmsskolā var tikai kontrolējošās iestādes. Šobrīd saslimušo skaits pirmsskolā sasniedzis 15. Pēdējie seši gadījumi tika apstiprināti pagājušās nedēļas beigās - 14. decembrī. Lai apturētu jaunus saslimšanas gadījumus pirmsskolas korpusā, esam veikuši visus uzraugošo iestāžu ieteiktos drošības pasākumus. Šobrīd vēl oficiālu paziņojumu no PVD un SPKC neesam saņēmuši, bet, sazinoties ar iestādēm telefoniski, zināms, ka saslimšanai nav nekāda sakara ar skolas ēdnīcu. Cik zināms un, cik ļauts analizēt cēloņus, tad slimības cēlonis ir konkrētu bērnu dzīvesvietā,” skaidro Svētes pamatskolas direktore Inga Jansone.

Par pirmajiem diviem salmonelozes saslimšanas gadījumiem Svētes pamatskolas vadība uzzināja 8. decembrī, kad iestādi informēja pirmsskolas vecāki. Attiecīgi pēc tam skola pati nodeva ziņas tālāk PVD un SPKC dienestiem.

Saslimušo grupiņu bērnu vecāki par esošo situāciju tika informēti jau tajā pat dienā, kad bērnudārzs saņēma informāciju no inficēto bērnu vecākiem. Bērnu vecākiem, kuriem bērni konkrētajā dienā bērnudārzu neapmeklēja citu iemeslu dēļ, informācija tika nodota telefoniski.

Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi Svētes pamatskolā uz pārbaudēm bija ieradušies arī šodien - 17. decembrī, lai pirmsskolas audzēkņiem un pedagogiem veiktu atkārtotas analīzes. Bērniem, kuriem tiek novērotas zarnu infekcijas pazīmes, centra darbinieki lūdz vērsties pie ģimenes ārsta un veikt pārbaudes uz salmonelozi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI