DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Labklājības pārvaldei apstiprina vadītāju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jelgavas novada domes sēdē trešdien, 26.septembrī deputāti apstiprināja konkursa kārtībā izraudzīto jauno Labklājības pārvaldes vadītāju. No 15.oktobra pārvaldes vadītāja pienākumus pildīs Liene Upeniece, kura līdz šim ieņēmusi vadītājas amatus gan valsts, gan pašvaldības iestādēs. Vakantajam amatam kopumā bija saņemti 11 pieteikumi. L. Upenieces kandidatūra izvēlēta gan ņemot vērā padziļināto izpratni par valsts un pašvaldības institūciju darba specifiku, gan veiksmīgi sniegto vērtējumu un redzējumu attiecībā uz Labklājības pārvaldes turpmāko darbu.

“Esam gandarīti, ka Liene Upeniece izvirzīja savu kandidatūru vakantajam Labklājības pārvaldes vadītāja amatam un ka viņa piekrita strādāt šajā nebūt vieglajā amatā un laikā. Šobrīd Jelgavas novada pašvaldība sociālajā jomā izvirzījusi vairākus mērķus - pilnveidot sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības klāstu novadā, uzlabot sociālo institūciju materiāli tehnisko bāzi, infrastruktūru un pakalpojumu kvalitāti. Tāpat jaunajai vadītājai būs jāseko līdzi arī izvirzītajām deinstitucionalizācijas projekta aktivitātēm. Darba intervijā L. Upeniece pierādīja, ka viņa izprot nozari kopumā un, ka ir iedziļinājusies arī Jelgavas novada sociālo pakalpojumu klāstā. Tāpat viņas iepriekšējā darba pieredze pierāda, ka viņa spēj ātri apgūt jaunu informāciju, patstāvīgi plānot un organizēt savu un padoto darbu, kas tiek vērsts uz augstu mērķu sasniegšanu,” komentē Jelgavas novada pašvaldības Izpilddirektore Līga Lonerte.

Lienes Upenieces līdzšinējā darba pieredze ir saistīta ar organizatorisko un administratīvo darbu. No 2014.gada līdz šim brīdim L. Upeniece strādāja Ozolnieku novada domē gan kā iekšējā auditore, gan kā Finanšu un grāmatvedības daļas vadītāja. Kā norāda Liene Upeniece, tad viens no pirmajiem viņas auditiem Ozolnieku novada domē bija saistīts ar sociālās jomas izprašanu.  Auditējot sociālo aprūpes centru “Zemgale”, viņa apzināja struktūras un finansiālus problēmjautājumus un piedāvāja variantus šo jautājumu risināšanai. Rezultātā tika veikta medikamentu uzskaites programmas iegāde un ieviešana, specializētā transporta un medikamentu uzglabāšanai paredzēto mēbeļu un aukstumiekārtu iegāde, sakārtota norēķinu sistēma un pirmo reizi pēc daudziem gadiem pārskatīta uzturēšanās maksa. Līdzās pašvaldības darbam L. Upeniece sevi ir pierādījusi arī valsts sektorā. Nozīmīga un ievērības cienīga ir viņas piecu gadu (no 2005. līdz 2010. gadam) darba pieredze Valsts kontrolē, piedaloties likumības, lietderības un finanšu revīzijas Latvijā, Latvijas-Krievijas apvienotajā pārrobežu revīzijā, kā arī konsultanta darbs Kazahstānas Republikas Revīzijas komitejā. Pēc diviem gadiem L. Upeniece tika iecelta revīzijas grupas vadītājas amatā un vadīja kolektīvu, kas veica revīzijas Zemkopības ministrijā un tās padotības un pārraudzības iestādēs.

“Lai nodrošinātu Jelgavas novadā augstas kvalitātes pakalpojumu pieejamību, paplašinātu piedāvāto atbalsta veidu skaitu, Labklājības pārvaldei regulāri būtu jāapzina sociālo pabalstu un pakalpojumu saņēmēju mērķauditorijas vajadzības un vēlmes, un tās jārealizē sadarbībā ar citām pašvaldības struktūrvienībām, ņemot vērā pašvaldības finanšu resursu pieejamību un iespēju piedalīties valsts un ES fondu projektu realizācijā. Regulāri būtu jāveic arī citu pašvaldību sociālās palīdzības sistēmas izpēte un analīze, jāpārņem labākās prakses piemēri,” stāsta apstiprinātā Jelgavas novada pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja Liene Upeniece. 

Līdzšinējā Jelgavas novada pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja Ilze Brakmane darbu pārtrauca šā gada martā. Pārvaldes vadītāja pienākumus līdz šim brīdim pildīja Labklājības pārvaldes  galvenā speciāliste Ieva Lazdiņa.

Domē apstiprinātais lēmumprojekts paredz, ka L. Upeniece jaunos amata pienākumus sāks pildīt no šā gada 15.oktobra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI