DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Eiropas kultūras mantojuma dienas pasākumā tiks rīkota grāmatas "Pikšas" prezentācija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 15.septembrī plkst.12:00 – 15:00 Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas" tiks aizvadīts Eiropas kultūras mantojuma dienas pasākums, kura laikā plkst.12:30 muzeja ēkā “Ligzda” tiks rīkota grāmatas "Pikšas" prezentācija.

Eiropas kultūras mantojuma dienas pasākums tiks atklāts muzeja pagalmā ar svinīga karoga pacelšanu, uzrunām un ziedu nolikšana pie K.Ulmaņa pieminekļa. Pasākumā piedalīsies arī folkloras kopa Leimaņi (Dobeles Novadpētniecības muzejs) un būs apskatāma Līvbērzes kultūras nama tautas lietišķās mākslas studijas Līve izstāde.

Savukārt no plkst.13.30 muzeja Klētī tiks rīkota radošā darbnīca “Aušanas pamati”, kuru vadīs Anita Ķipsne (Dobeles kultūras nama tautas lietišķās mākslas studijas “Avots” dalībniece).

Par godu Latvijas simtgadei muzejs "Pikšas" ir sagatavojis grāmatu par “Pikšu” muzeja vēsturi, izceļot vairākus nozīmīgus Latvijas vēstures simbolus – Kārli Ulmani, tautas Atmodas laiku un zemnieku sētu, kas laikmeta griežos piedzīvoja gan saimniecisko spozmi, gan tikusi pilnīgi izpostīta, beigās kā muzejs nonākot sabiedrības sociālpolitiskā un vēsturiskā diskursa dzirnakmeņos.

Grāmatā vēsturiskos faktus ar atmiņām ilustrē “Pikšu” sētas mantinieks, ilggadējs Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja “Pikšas” direktors, gleznotājs Gunārs Ulmanis. Sirsnīgā sarunā komentārus sniedz pirmais Latvijas Valsts prezidents pēc neatkarības atjaunošanas (1993–1999), Gunāra brālēns, Kārļa Ulmaņa piemiņas aizstāvis Guntis Ulmanis. Izdevumam “Pikšas” satura pamatu veido kvalitatīvas foto ilustrācijas no “Pikšu” muzeja arhīva, kā arī no Gunāra un Gunta Ulmaņu privātajiem arhīviem. Grāmatas projekts, tāpat kā savulaik pats “Pikšu” muzejs tika realizēts, pateicoties ziedotāju atbalstam.

Pasākumā var tikt filmēts un fotografēts un tas var tikt izmantots publicitātes nolūkos!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI