DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV Kongresa delegācija pauž spēcīgu atbalstu Latvijas drošības stiprināšanai un transatlantiskajai vienotībai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 2. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar ASV Kongresa delegāciju, kuru vadīja Arizonas pavalsts senators Džefs Fleiks (Jeff Flake). Delegācijā tika pārstāvēti Senāta  Ārlietu komisijas vadītājs Bobs Korkers (Bob Corker) un Pārstāvju palātas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Eds Roiss (Ed Royce), kā arī senators Toms Jūdals (Tom Udall) no Ņūmeksikas un senators Kristofers Kūns (Christopher Coons) no Delavēras. ASV Kongresa pārstāvji apsveica Latviju ar valstiskumu simtgadi, kā arī pauda sajūsmu par notiekošajiem Dziesmuun Deju svētku grandiozajiem pasākumiem Latvijā.

Tikšanās laikā puses apsprieda gatavošanos NATO samitam Briselē, aktuālos drošības un starptautiskās politikas jautājumus, transatlantiskās attiecības, kā arī Latvijas–ASV stratēģisko partnerību. Delegācija apliecināja visciešāko ASV Kongresa atbalstu Latvijas drošībai un uzsvēra transatlantiskajām attiecību nozīmīgumu ASV sabiedrībai, valdībai un Kongresam.

Savukārt ārlietu ministrs E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija veic savu pienācīgo ieguldījumu NATO alianses aizsardzības spēju stiprināšanā, tādējādi nostiprinot savu un NATO Austrumu flanga drošību, kā arī veicinot atturēšanas politiku reģionā. Ministrs uzsvēra, ka Latvija, apzinoties ES–ASV attiecību izšķirīgo lomu stabilitātes nodrošināšanā pasaulē, turpinās savu aktīvo ieguldījumu, lai veicinātu transatlantisko dialogu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI