DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Cik ilgi vēl dzīvosim kiberdrošības draudos?

Jaunā konservatīvā partija
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Krievijā dibinātais informācijas drošības jomā strādājošais uzņēmums Kaspersky Lab, kas pieder un ko vada Krievijas oligarhs Jevgēņijs Kasperskis, vērsies Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā pret Krišjāni Feldmanu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) dibinātāju, valdes locekli un Rīgas domes deputātu par personiskā viedokļa rakstā “Izlūks ar segvārdu “Antivīruss”” pausto.

Savā personiskajā emuārā vietnē feldmans.lv K. Feldmans, atsaucoties uz New York Times rakstu1, brīdinājis par draudiem, ko rada tādas programmatūras izmantošana, kas izgatavota valstī ar Latvijai pretējām ģeopolitiskajām interesēm. Viedokļa rakstā norādīts arī uz to, kā tā atvieglo konvencionālās izlūkošanas procesu.

Krišjānis Feldmans: “Šis ir tiešs iebiedēšanas mēģinājums ar mērķi ietekmēt Latvijas ģeopolitiku un, domāju, tā ir Krievijas īstenotā hibrīdkara sastāvdaļa. Aicinu Saeimu sekot līdzi tādām  Eiropas un pasaules valstīm kā Nīderlande, ASV, Lielbritānija, Ukraina un Lietuva, kuras piesardzības nolūkos izlēmušas ierobežot un pakāpeniski atteikties pavisam no kiberdrošības uzņēmuma Kaspersky Lab programmatūras izmantošanas.  Rosinu Saeimas deputātus veikt attiecīgo likumu izmaiņas, lai  nepieļautu Latvijas kiberdrošības apdraudējumu," mudina K.Feldmans.

1https://www.nytimes.com/2017/10/10/technology/kaspersky-lab-israel-russia-hacking.html

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI