DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBA: Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem jānotiek 2020. gadā Mežaparka estrādē

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VIENOTĪBAS valde uzskata, ka Rīgas domes priekšlikums pārcelt XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkošanu uz 2021.gadu nav atbalstāms, jo Skolēnu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkošana 2020.gadā ir noteikta ar likumu un jau šobrīd skolēni aktīvi gatavojas svētkiem. Tāpat VIENOTĪBAS valdes uzskata, ka svētkiem jānotiek Mežaparka Lielajā estrādē.

“Rīgas dome, pretēji iepriekš parakstītajām vienošanām, šobrīd apgalvo, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas 2.kārtas būvdarbus nebūs iespējams pabeigt 2020.gadā, tādēļ rosina Skolēnu dziesmu un deju svētku rīkošanu pārcelt uz 2021.gadu. VIENOTĪBA kategoriski iestājas pret šādu priekšlikumu. Mēs šodien koalīcijas padomes sēdē aicināsim pārējos koalīcijas partnerus neatbalstīt ieceri pārcelt Skolēnu dziesmu un deju svētku norises laiku,” uzsvēra Arvils Ašeradens, VIENOTĪBAS valdes priekšsēdētājs.

“Mežaparka Lielā estrāde nav Krišjāņa Barona iela Rīgā, kuras rekonstrukcijas darbi jau ir pārvērtušies par bezgalīgo stāstu. Mežaparka Lielās estrādes būvdarbi ir jāpabeidz plānotajos termiņos, lai  rekonstruētajā estrādē varētu notikt XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Skolēnu kolektīvi jau šobrīd aktīvi gatavojas svētkiem 2020.gadā un, pārceļot šos svētkus uz 2021.gadu, mēs apmānīsim veselu skolēnu paaudzi, nozogot viņiem šos skaistos svētkus,” pauda Kārlis Šadurskis, izglītības un zinātnes ministrs, VIENOTĪBAS valdes loceklis.

Dziesmu un deju svētku likums nosaka, ka Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados starplaikā starp Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI