DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc VIENOTĪBAS pieprasījuma Izglītības, kultūras un sporta komitejā spriedīs par Rīgas skolu pāreju uz mācībām valsts valodā

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc VIENOTĪBAS Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja Viļņa Ķirša un deputātes Ineses Andersones ierosinājuma, šodien, 17.maijā, plkst. 10:00 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā spriedīs par Rīgas pašvaldības skolu pakāpenisku pāreju uz mācībām tikai valsts valodā. Par šo jautājumu ziņos Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis.

VIENOTĪBAS Rīgas domes deputāti pieprasīja jautājuma izskatīšanu, atsaucoties uz Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova publisko kritiku par Izglītības un zinātnes ministrijas īstenoto reformu, aicinājumiem  pretoties tās īstenošanai un iebildumiem pret reformas būtību - valsts valodas lomas palielināšanu mazākumtautību izglītības iestādēs. N.Ušakovs paudis: “Paralēli turpinās darbs pie papildnodarbību ieviešanas dzimtajā valodā Rīgas domes līmenī. Ja valsts nespēj aizstāvēt mazākumtautību tiesības, darīsim to pašvaldību līmenī.”1

“Šādi Rīgas domes priekšsēdētaja izteikumi satrauc mūs un mūsu vēlētājus, jo rada bažas, ka Rīgas dome grasās politiski motivēti pretoties šīs reformas pilnvērtīgai īstenošanai Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs,” uzsvēra V.Ķirsis, VIENOTĪBAS Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs.

“Mēs esam pārliecināti, ka, īstenojot šo reformu, tiks veicināta sabiedrības saliedētība, nostiprināta latviešu valodas loma un ikvienam jaunietim neatkarīgi no etniskās piederības būs nodrošinātas vienlīdzīgas nākotnes iespējas,” pauda I.Andersone, VIENOTĪBAS Rīgas domes frakcijas deputāte.

1 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1829106060453637&id=212485185449074

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI