DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Muzeju naktī māja ar šūpuli

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 2018.gada 19.maijā plkst.19:00 Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs “Pikšas” (turpmāk - muzejs “Pikšas”) aicina uz tradīcijām bagāto Eiropas Muzeju nakts pasākumu Dobeles novadā “Māja ar šūpuli”.

Muzeju nakts pasākums muzejā “Pikšas” apmeklētājus sagaidīs ar retro velosipēdu izstādes “Ar Erenpreisu līdz 100” atklāšanu. Meistars Aleksandrs Voroņins atklās arī koka rotaļlietu darbnīcu. Kopā ar dūlu Ditu Lenerti varēs izfilcēt Miega peli un dalīties sarunās par gaidību un radību laiku, pirtažām un citām senām tautas tradīcijām, bet Anna Jurgaite aicinās iepazīt ziepes ar raksturu un to dziedinošās īpašības. Savukārt no plkst.20:30 Austras bērns Maija Albāte dziedās miega dziesmas saules zaķiem.

Tāpat muzeja apmeklētājus sagaidīs šūpuļa rotāšana un spēcināšanās darbos pie stellēm un dzirnakmeņa, ģimenes saišu stiprināšana vēlējumu darbnīcā pie Pikšu šūpuļa, “Ganiņu tarbas” uzdevumu pildīšana, kā arī saldum mīļiem tiks atvērta saldējuma kafejnīca (maksas).

Katras tautas un nācijas pastāvēšanu nodrošina šūpulis. Valsts dibināšanas un pastāvēšanas jēga rodama rūpēs par ģimenes, dzimtas un tautas šūpuli. Muzeju naktī godināsim šūpuļu darinātājus, sargātājus un šūpotājus! Latvijas simtgades reizē Muzeju nakts tēma ir „Šūpulis”, tādējādi iekļaujoties valsts simtgades stāstā, kas sākās 2017.gadā un turpināsies līdz 2021.gadam, 2018.gada vadmotīvs ir „Dzimšana”.

Šūpojiet, šūpuļi, Latviju mīļo

Tālāk uz priekšu, tālāk uz augšu!

Debess lai aizlūdz, zeme lai svētī!

                                    (A. Eglītis)

Savukārt, Latvijas Lauksaimniecības muzejs aicina uz tradīcijām bagāto Eiropas Muzeju nakts pasākumu Talsos No šūpuļa ārā un pāri slieksnim.

Uz tikšanos! Pasākumā ieeja bez maksas.

Pasākumā var tikt filmēts un fotografēts un tas var tikt izmantots publicitātes nolūkos!

Papildu informācija:

Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja “Pikšas” tīmekļa vietnē

Muzeju nakts pasākuma tīmekļa vietnē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI