DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Nacionālā Apvienība: NEPLP ir beidzot jāparāda nepārprotama apņēmība ierobežot Krievijas propagandu

Nacionālā apvienība
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) ir nekavējoties jārīkojas izlēmīgi un jāparāda stingra apņēmība aizsargāt Latvijas informatīvo telpu no Krievijas propagandas ietekmes. Līdzšinējā neefektīvā rīcība raisa šaubas, vai padomes vairākums patiesi vēlas aktīvi risināt problēmu tā, lai aizsargātu Latvijas nacionālās intereses, uzsver Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA).

"Krievijas arvien pieaugošā dezinformācijas un naida runas izplatīšana caur saviem informatīvajiem kanāliem, sasniedzot ļoti plašu Latvijas auditoriju, kā arī strauji tuvojošās Saeimas vēlēšanas nozīmē to, ka Krievija noteikti mēģinās ietekmēt sabiedrisko domu savu ģeopolitisko mērķu sasniegšanai. Ja tas ir noticis daudzās Rietumu sabiedroto valstīs, tad būtu naivi domāt, ka tas nenotiks šeit, Latvijā,” norāda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Ir operatīvi jārīkojas un jāizmanto visi pašlaik pieejamie likumiskie līdzekļi, lai maksimāli ierobežotu turpmākas šādas informācijas izplatīšanu jau tūlīt, vēršoties pret šādu kanālu retranslāciju. Šīs jomas uzraugam ir jābūt izlēmīgam, rīcībspējīgam un nelokāmam," uzsver R.Dzintars.

NA priekšsēdētājs kā spilgtu piemēru skaidras nostājas paušanai un rīcībai min Lietuvu, kur Radio un televīzijas komisija noteica aizliegumu vienu gadu retranslēt "RTR Planeta" kanālu Lietuvas teritorijā. Šādu lēmumu atstāja spēkā arī Lietuvas tiesa, noraidot kabeļtelevīzijas operatora sūdzību. Pēdējā gada laikā šajā kanālā trīs reizes konstatēti gadījumi, kad "RTR Planeta" raidījumos izteikta kūdīšana uz naidu un karu. Lietuvā šo kanālu vairs nedrīkst retranslēt. “Arī Latvijā ir jānoliek malā pārmērīga piesardzība nevietā un jārīkojas tikpat stingri un nelokāmi, lai tas ir skaidrs signāls Krievijai - mēs aizsargāsim savu informatīvo telpu, nepieļaujot iedzīvotāju barošanu ar melīgu un sagrozītu informāciju, kas ir drauds Latvijas drošībai, " norāda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI