DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

LVRTC un NEPLP dosies darba vizītē uz Latgali

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 3.augustā VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (turpmāk – LVRTC) speciālisti kopā ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (turpmāk - NEPLP) un Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta vadītāju dosies darba vizītē uz Latgali.

Vizītes laikā plānots veikt TV un radio apraides uztveršanas mērījumus Latvijas- Baltkrievijas pierobežā, apskatīt vienu no potenciālajām papildus apraides mastu būvniecības vietām, kā arī tikties ar iedzīvotājiem Krāslavā, lai pārrunātu TV un radio apraides jautājumus un infrastruktūras turpmākos attīstības plānus pierobežā.

Kā ziņots iepriekš, kopumā pēdējo piecu gadu laikā vien LVRTC apraides infrastruktūras attīstīšanā, uzlabošanā un uzturēšanā, tostarp arī sabiedriskā radio apraides uzlabošanā gan Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, gan citviet Latvijā, ir investējis 1.3 miljonus EUR. Tāpat LVRTC ik gadu  veic uztveršanas mērījumus visā Latvijas teritorijā un ir konstatēts, ka mazāk nekā 1% valsts teritorijas TV uztveršana bezmaksas zemes ciparu apraidē ir problemātiska. Tās ir ģeogrāfiski īpašas vietas, kurās iedzīvotāji var saskarties ar problēmām zemes ciparu televīzijas, kā arī atsevišķu radioprogrammu uztveršanā ar standarta ierīcēm. Šādas vietas ir Krāslavā, Sabilē, Kandavā, Vidzemes augstienē, Turaidā, kā arī Liepājas apkaimē robežā ar Lietuvu.

"Informāciju par to, ka iedzīvotājiem šajās ģeogrāfiski īpašajās vietās ir  sarežģījumi uztvert TV un radio signālu ar standarta ierīcēm, šobrīd saņemam salīdzinoši ļoti reti, tomēr, lai nodrošinātu brīvu informācijas pieeju patiešām visiem valsts iedzīvotājiem, esam izvērtējuši visas infrastruktūras uzlabošanas iespējas un kā efektīvāko un arī ekonomiski izdevīgāko vērtējam tieši divu jaunu apraides mastu būvniecību pierobežā," norāda LVRTC valdes priekšsēdētājs. 

"NEPLP ir svarīgi, lai Latvijas informācijas telpa iespējami plaši būtu pieejama ikvienam tās iedzīvotājam. Tas veidotu labāku izpratni par procesiem, stiprinātu nacionālo piederību un vairotu kopības sajūtu. Būtu brīnišķīgi ievadīt Latvijas Republikas simtgadi ar 100% sabiedrisko mediju svarīgāko kanālu pārklājuma nodrošināšanu Latvijas teritorijā, taču, lai to īstenotu, vēl jāveic virkne dažādu pasākumu, tai skaitā infrastruktūras modernizācija," uzsver NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Tikšanās ar iedzīvotājiem notiks 3.augustā no plkst. 16.00 līdz 17.30 Krāslavā, Rīgas ielā 51, Krāslavas novada domes sēžu zālē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI