DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijā turpmāk būs 37 UNESCO „Stāstu bibliotēkas”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Dalībai UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīklā „Stāstu bibliotēkas” uzņemtas 37 bibliotēkas no visas Latvijas. No tām 13 bibliotēkas pievienojušās tīklam pirmo reizi.

UNESCO LNK tīklā "Stāstu bibliotēkas" turpinās darboties 24 bibliotēkas, kas tajā bija jau līdz šim: Alūksnes pilsētas bibliotēka, Baložu pilsētas bibliotēka, Bunkas pagasta Krotes bibliotēka, Burtnieku pagasta bibliotēka, Ēveles pagasta/skolas bibliotēka, Gāliņciema bibliotēka, Jēkabpils pilsētas bibliotēka, Dubultu bērnu bibliotēka, Kalnu bibliotēka, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, Kursīšu pagasta bibliotēka-informācijas centrs, Lazdonas pagasta bibliotēka, Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka, filiālbibliotēka "Varavīksne", Madonas novada bibliotēka, Pārventas bibliotēka, Pilsrundāles bibliotēka, Pļaviņu novada bibliotēka, Preiļu Galvenā bibliotēka, Rēzeknes pilsētas Centrālā bibliotēka, Rīgas Centrālās bibliotēkas Bišumuižas filiālbibliotēka, Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļa, Siguldas novada Siguldas pagasta Centra bibliotēka-Jūdažu pagasta bibliotēka, Valmieras bibliotēka un Viļķenes bibliotēka.

13 no jauna uzņemtās bibliotēkas ir: Aiviekstes pagasta bibliotēka, Aizstrautnieku bibliotēka, Gaujienas bibliotēka, Jaunpils pagasta bibliotēka, Jelgavas pilsētas bibliotēka, Jēkabpils Galvenā bibliotēka, Jērcēnu pagasta bibliotēka – informācijas centrs, Limbažu Galvenā bibliotēka, Mazsalacas pilsētas bibliotēka, Nīgrandes pagasta bibliotēka, Rikavas pagasta bibliotēka, Saldus pilsētas bibliotēka, Vadakstes bibliotēka.

UNESCO LNK tīkla "Stāstu bibliotēkas" mērķis ir veicināt neformālo izglītību mantojuma jomā caur stāstniecību, sadarbojoties ar piesaistītiem mantojuma, tradicionālās kultūras un stāstniecības jomas ekspertiem. Dalība tīklā ilgst 2 gadus, kuru laikā bibliotēkām ir iespēja gūt gan teorētisku, gan praktisku informāciju par stāstīšanas tradīcijām, to praktizēšanu, par novadpētniecību, nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, sadarbību ar vietējo kopienu, kā arī citiem ar kultūras mantojuma saglabāšanu saistītiem jautājumiem.

Tīkla ietvaros organizētās aktivitātes vērstas uz bibliotēku radošo attīstību un sadarbību, prasmēm sadarboties ar vietējo kopienu, nodrošinot savstarpēju komunikāciju un paaudžu saikņu stiprināšanu, kā arī bibliotēkas lomas izcelšanu informācijas apzināšanā, saglabāšanā un pieejamības nodrošināšanā.

Tīkls tika izveidots 2009. gadā, un kopš 2017. gada tiek paplašināts ik pēc 2 gadiem (iepriekšējo 4 gadu vietā). Tīkla darbības ietvaros iedibināta arī Zemgales, Vidzemes un Latgales stāstnieku festivāla tradīcija, kā arī ik gadus atbalstīts Kurzemes stāstnieku festivāls "Ziv’ zup’". Vairāk informācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI