DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicina piedalīties tālākizglītības programmas kursā „Ievads medijpratībā”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
17. martā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē Latvijas skolu pedagogi aicināti piedalīties tālākizglītības mācību seminārā par medijpratību, mediju darbības pamatprincipiem un to funkcijām sabiedrībā.

Programmas mērķis ir sniegt pedagogiem zināšanas un izpratni par medijpratību un mediju darbības pamatprincipiem, ļaut apzināties medijpratības vietu sabiedrības izglītošanas procesā, kā arī palīdzēt pedagogiem saprast viņu lomu un iespējas mediju izglītībā. Tālākizglītības studiju kurss izstrādāts, balstoties uz atziņu, ka informācijas un tehnoloģiju dinamiskajā laikmetā zināšanu sabiedrībā ikvienam indivīdam nepieciešamas kompetences un prasmes, kas palīdz analizēt un atšifrēt mediju vēstījumus, kā arī mērķtiecīgi navigēt informācijas plūsmu, radīt un līdzdarboties mediju satura veidošanā un prast mijiedarboties tiešsaistē. Savukārt pedagogiem ir ļoti nozīmīga loma nepieciešamo kompetenču un prasmju attīstīšanā jauniešiem, lai nodrošinātu viņu turpmāko sagatavotību jaunu zināšanu radīšanā un dažādu ikdienas problēmsituāciju risināšanā.

Studiju kursam ir kā teorētiska, tā praktiska ievirze, sniedzot pedagogiem iespēju apgūt teorētiskas pamatzināšanas medijpratībā, kā arī gūt idejas un praktiski pielietojamus padomus tālākajā pedagoģiskajā darbā mediju izglītībā, veicinot jaunās paaudzes spēju kritiski izvērtēt dažādus informācijas avotus un to saturu.

Kursa noslēgumā dalībnieki saņems Latvijas Universitātes apliecību par Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides A programmas "Ievads medijpratībā" apguvi 6h apjomā. Seminārs ir bez maksas.

Pieteikties semināram var līdz 14. martam, rakstot uz programmas@unesco.lv.

Studiju kursu organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa ar sadarbības partneriem no Latvijas Nacionālās bibliotēkas un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas. Kurss tiek īstenots Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016. - 2020. gadam īstenošanas plāna ietvaros.

Evija Maļkeviča
UNESCO LNK Komunikācijas un informācijas sektora vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI