DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LDDK konceptuāli atbalsta izmaiņas nodokļu politikā un aicina politiķus pieņemt drosmīgus lēmumus to ieviešanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Darba devēju konfederācija otrdien, 28. februārī Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē (NTSP) pauda konceptuālu atbalstu Finanšu ministrijas sagatavotajām nodokļu politikas pamatnostādnēm 2017. – 2021. gadam, taču uzsvēra, ka vēl nepieciešami detalizēti aprēķini un diskusijas par to ieviešanu.

Pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas ierosinājuma, NTSP lēma izveidot Nodokļu reformu vadības grupu, kurā pieaicināt gan valdības,  gan sociālo un sadarbības partneru pārstāvjus, gan arī Saeimas deputātus.

"Sociālie partneri ir gatavi kardinālām pārmaiņām nodokļu politikā, mums ir vienota izpratne, ka ir strauji jāvirzās uz priekšu, jāpieņem gudri un drosmīgi lēmumi, lai veicinātu tautsaimniecību un iedzīvotāju labklājību un tādēļ ceram, ka arī politiķi darīs visu iespējamo, lai šīs izmaiņas varētu stāties spēkā jau no 2018. gada,"  pauž LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

V. Gavrilovs uzsver, ka patlaban ir īstais brīdis pieņemt gudru, pārdomātu un uz rezultātu vērstu nodokļu politiku, lai veicinātu Latvijas konkurētspēju un sakārtotu uzņēmējdarbības vidi.

Saskaņā  ar uzņēmēju aptaujām, pašreizējais ekonomikas fons un uzņēmēju noskaņojums ir piesardzīgi pozitīvs. Globālā ekonomika turpina augt – lai arī tempi nav strauji, tendences ir pozitīvas. Uzņēmēji ir pārliecināti, ka nozaru ieņēmumi turpinās augt, taču patlaban traucējoši faktori ir pārmērīga birokrātija un regulēšana, konkurētnespēja un neefektīva nodokļu politika.

LDDK, kas jau ilgstoši ir norādījusi uz pārāk lielo darbaspēka nodokļu slogu, konceptuāli atbalsta piedāvātos risinājumus, kas saistīti ar Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanu, neapliekamā minimuma celšanu un uzskata, ka vēl jāturpina diskusijas par minimālās algas palielināšanu.

Vienlaikus LDDK kategoriski uzsver, ka Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas likmes celšana nav atbalstāma un finansējums veselības nozarei jāmeklē esošās likmes ietvaros.

LDDK viceprezidents Juris  Gulbis NTSP  sēdē norādīja, ka pēc ilgstoša un padziļināta darba, iesaistoties valdības un sociālo partneru pārstāvjiem, ir izdevies izveidot sabalansētu un labu nodokļu politikas piedāvājumu, kas ņem vērā pašreizējo ekonomisko fonu un var dot reālu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone pauž, ka valdības, sociālo un sadarbības partneru sagatavotie priekšlikumi vērtējami tikai kompleksi un atsevišķu piedāvājumu, vai nodokļu izraušana no konteksta nedos nepieciešamo rezultātu. Turklāt viens no svarīgākajiem principiem ir stabilitāte un prognozējamība.

Pielikumā nosūtām Jums precīzu LDDK pozīcijas izklāstu, kas iesniegts Ministru prezidentam, kā arī LDDK pozīciju grafisko attēlojumu.

Maija Pētermane
LDDK Komunikācijas un korporatīvās
sociālās atbildības politikas vadītāja

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI