DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Paziņoti KNAB zīmējumu konkursu “Esmu PRET korupciju!” laureāti

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 9.decembrī, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apbalvoja korupcijas novēršanas tēmai veltītā zīmējumu konkursu jauniešiem “Esmu PRET korupciju!” uzvarētājus.

KNAB priekšnieka p.i. Ilze Jurča savā uzrunā pateicās jauniešiem par ieguldījumu korupcijas novēršanas jomā, jo cīņa pret korupciju sākas ar godīgumu, taisnīgu rīcību un attieksmi pret līdzcilvēkiem – savā ģimenē, skolā un ikdienas solī. Radošie darbi apliecina, ka jauniešu izpratne par tiesiskumu ir labs sākums ik katra dzīvē būt patiesam, atklātam un krietnam.

Viena no darbu vērtēšanas komisijas pārstāvēm, KNAB izmeklētāja Ingrīda Troiņikova, kuras vaļasprieks ir gleznošana, atzina, ka iesniegtie darbi ir spilgti un radoši. Viņa arī sniedza nelielu ieskatu izmeklētāju darba specifikā, kā arī klātienē bija apskatāms KNAB operatīvo darbinieku profesionālais ekipējums.

Laureāti tika noteikti divās vecumā grupās: skolēni no 7.līdz 9.klasei un vidusskolēni no 10.līdz 12.klasei, arodskolu un profesionālo vidusskolu audzēkņi un augstskolu vai koledžu studenti. Darbi tika vērtēti pēc to mākslinieciskās kvalitātes, saturiskā aspekta, vērtējot tajā parādīto domu un radošās idejas oriģinalitāti, tehniskās kvalitātes, kā arī  darbu atbilstību konkursa mērķim un tēmai. Kopā tika saņemti 233 darbi, ko radīja jaunieši no   Bauskas, Cēsīm, Daugavpils, Ērgļiem, Ilūkstes, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Liepājas, Līvāniem, Mārupes, Olaines, Preiļiem, Rēzeknes, Rīgas, Salaspils, Siguldas,  Varakļāniem u.c. pilsētām.

Grupā "Skolēni no 7. līdz 9.klasei":

  • Pirmā vieta un 100 EUR naudas balva piešķirta  Solvitai Ragaušai par darbu "Korupcijai Latvijā – Nē!" (Preiļu Mūzikas un mākslas skola) un  Elīzai Kivleniecei par darbu "Milzīgā korupcija" (Līvānu 2.vidusskola);
  • Otrā vieta un 80 EUR naudas balva piešķirta Valērijai Puddobnajai, kuras veidotais darbs saucas "Korupcijas sala" (Jūrmalas pilsētas Mežmalas vidusskola);
  • Trešā vieta un 50 EUR naudas balva piešķirta Rebekai Plāciņai − "Izvēles līdzsvars" (Jelgavas 4.vidusskola).

Grupā "Vidusskolēni no 10.līdz 12.klasei, arodskolu un profesionālo vidusskolu audzēkņi un augstskolu vai koledžu studenti" katrā godalgotajā vietā ierindojušies divi darbi:

  • Pirmā vieta un 100 EUR naudas balva piešķirta kopdarbam, kura autori ir Ina Jajus un Kristiāns Kuzmins "Esmu PRET korupciju" (Bauskas 2.vidusskola), kā arī Jeļizavetai Prokazovai par darbu  "Korupcijai laba ēstgriba" (Rīgas 72.vidusskola);
  • Otrā vieta un 80 EUR naudas balva piešķirta Annemarijai Jelinskai par darbu "Aizsargāsim bērnus no korupcijas" (Ilūkstes Sadraudzības vidusskola) un Alisai Rudzītei − "Es korupcijā" (Puškina licejs);
  • Trešā vieta un 50 EUR naudas balva piešķirta Sintijai Šadurskai par darbu  "Krustceļš" (Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola) un Lainei Gijučei − "Pikets pret melno" (Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola).

Tika pasniegta arī īpaša skatītāju simpātijas balva. Ikviens interesents KNAB sociālā tīkla "Facebook" lapā varēja balsot par savu simpātiju. Visvairāk "Patīk" atzīmes un skatītāju simpātijas balvu atbilstoši vecuma grupai saņēma Kristīne Trizna, "Korupcija – vīruss un Ēriks Solovjovs "Neņem pats un citiem nedod".

Konkursā tika pasniegtas arī konkursa žūrijas pieaicinātās sadarbības organizācijas balvas. Valsts izglītības satura centra pārstāve Sandra Falka paziņoja, ka viņas pārstāvētā organizācija balvas piešķir vecākajā grupā Elvitai Vilkai un jaunākajā grupā Patrīcijai Ieragai.

Visus konkursam iesniegtos darbus var redzēt KNAB sociālā tīkla "Facebook" lapā https://www.facebook.com/KNAB.LV

Paldies pedagogiem, vecākiem un visiem atbalstītājiem, kas veicināja skaisto un radošo darbu tapšanu!

Paldies jauniešiem par dalību konkursā un aicinām iesaistīties pretkorupcijas aktivitātēs arī turpmāk!

Laura Dūša
KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI