DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Viltotas preces un pirātisms

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tuvojoties Ziemassvētkiem, miljoniem pircēju ES valstīs iegādājas dāvanas radiem un draugiem. Virknē pētījumu, ko gada laikā pasūtījis Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO), apsekoti un analizēti deviņi preču tirdzniecības sektori: kosmētika un personiskās higiēnas preces, apģērbs, apavi un aksesuāri, sporta preces, rotaļlietas un spēles, juvelierizstrādājumi un pulksteņi, rokassomas, mūzikas ieraksti, alkoholiskie dzērieni, medikamenti un uztura bagātinātāji.

Aplēses rāda, ka viltotu preču un pirātisma dēļ ES valstis ik gadu kopumā zaudē 83 miljardus eiro un 790 000 darbavietu.

Apkopoti dati arī par situāciju Latvijā: pie mums minētajos preču tirdzniecības sektoros viltojumu un pirātisko izdevumu segments lēšams 140 miljonos eiro jeb 15,7% visa gada tirdzniecības apjoma. Zaudēto darbavietu skaits – 2 500. Salīdzinājumam: Igaunijā – 65 miljoni eiro, Lietuvā – 174 miljoni eiro.

Sīkāk skat.: https://euipo.europa.eu/ohimportal/lv/news?p_p_id=csnews_WAR_csnewsportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=2&journalId=3360773&journalRelatedId=manual//

Ieva Kolmane, AKKA/LAA

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI