DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Noslēgušies VUGD svinīgie pasākumi par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienu, no 14. līdz 17.novembrim notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) svinīgie apbalvošanas pasākumi, kuros VUGD amatpersonām un veterāniem tika pasniegti apbalvojumi.

Sešu svinīgo pasākumu laikā tika pasniegti vairāk nekā 200 Iekšlietu ministrijas un VUGD apbalvojumi, tādējādi godinot tos cilvēkus, kuri ne tikai snieguši ieguldījumu VUGD attīstībā, priekšzīmīgi pildījuši dienesta pienākumus un sasnieguši teicamus darba rezultātus, bet arī, riskējot ar savām dzīvībām, glābuši citus cilvēkus.

VUGD priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš: "Lielākais un svarīgākais apbalvojums ikvienam no mums ir sabiedrības pozitīvais novērtējums – ugunsdzēsēja glābēja profesija Latvijā tiek cienīta, mīlēta un apbrīnota. Šīs iedzīvotāju uzticības un cieņas pamatā ir mūsu nesavtīgais un pašaizliedzīgais darbs, kas ikvienam no mums sniedz gandarījumu."

Svinīgo pasākumu laikā VUGD nodarbinātie saņēma tādus apbalvojumus kā "Par priekšzīmīgu dienestu", "Par drosmi", "Jubilejas goda zīme "Latvijas Ugunsdzēsībai – 150"", VUGD Goda raksts un Pateicība. Savukārt Iekšlietu ministrija piešķīra speciālo dienesta pakāpi pirms termiņa, pasniedza Goda rakstus un Pateicības, Bronzas "Goda zīmi". Par ieguldījumu ugunsdzēsības un ugunsdrošības attīstībā tika godināti arī veterāni.

Par pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēku dzīvības, Ivaram Vārnam no Ventspils tika pasniegta Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīme "Par pašaizliedzību". Oktobra pirmajā svētdienā Ivars devās makšķerēt uz Ventas upi, kur viņa uzmanību piesaistīja aptuveni 25 gadus veca meitene, kura bija uzkāpusi uz vecā Kuldīgas ķieģeļu tilta margām un ielēca Ventas upē. Nevilcinoties ne brīdi, Ivars nometa malā savus makšķerēšanas piederumus un metās ūdenī glābt meiteni. Spēcīgā straume, kas virzīja meiteni tālāk un asie grunts akmeņi apgrūtināja Ivara nokļūšanu līdz meitenei, tomēr par spīti šīm grūtībām, Ivars apmēram divu minūšu laikā nokļuva līdz meitenei, satvēra viņu un izvilka krastā. Ivara Vārnas varonīgās, pašaizliedzīgās un drosmīgās rīcības rezultātā tika izglābta meitenes dzīvība!

Šonedēļ visā Latvijā notika svinīgie apbalvošanas pasākumi – 14.novembrī notika VUGD Kurzemes reģiona brigādes svinīgais apbalvošanas pasākums, 15.novembrī – VUGD Vidzemes reģiona brigādes un VUGD Latgales reģiona brigādes svinīgais pasākums, bet 16.novembrī apbalvojumus saņēma VUGD Zemgales reģiona brigādes nodarbinātie. Savukārt 17.novembrī svinīgajos apbalvošanas pasākumos tika godināti Rīgas reģiona pārvaldes, VUGD centrālā aparāta, patstāvīgo struktūrvienību, Latvijas Ugunsdzēsības muzeja, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas nodarbinātie.

VUGD ar lepnumu un gandarījumu sveic visus apbalvotos – paldies par Jūsu darbu!

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI