DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīcā atzīmēs Starptautisko radioloģijas dienu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Visā pasaulē 8. novembrī atzīmē Starptautisko radioloģijas dienu, kas šogad ir veltīta krūts dziedzeru attēlu diagnostikai. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centrs šo dienu atzīmēs 10. novembrī ar ikgadēju sanāksmi.

"Ņemot vērā, ka onkoloģiskie pacienti valstī ir prioritāte un šobrīd tiek izstrādāts rīcības plāns onkoloģijas jomā ļoti būtiski ir uzsvērt radioloģisko izmeklējumu nozīmi onkoloģisko saslimšanu agrīnā diagnosticēšanā un ārstēšanā. Dažām pacientu grupām magnētiskā rezonanse ir vienīgā metode krūts vēža diagnosticēšanā", norāda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane.

Starptautiskajai radioloģijas dienai veltītājā sanāksmē notiks atskats uz Baltijas Radioloģijas kongresu, kas šogad pulcēja vairāk nekā 700 radioloģijas speciālistus no Baltijas valstīm, Vācijas, Lielbritānijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Itālijas, Krievijas kā arī citām valstīm. Kongresa ievadā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas diagnostiskās radioloģijas galvenais speciālists prof. Gaida Krūmiņa uzstājās ar lekciju "Intelligence and radiology" (Intelekts un radioloģija). Jāmin, ka Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu kongresā pārstāvēja plašs lektoru skaits – Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane, virsārsts onkoradioloģijā Arta Strazdiņa, virsārsts invazīvās radioloģijas jautājumos Sanita Ponomarjova, radiologi diagnosti asoc. prof. Ardis Platkājis, Elizabete Kadakovska, Elīna Valtere, Ilze Eņģele un radiogrāfers Dace Beriņa.

Starptautiskajai radioloģijas dienai veltītājā sanāksmē Austrumu slimnīcas radiologs diagnosts Ilze Eņģele uzstāsies ar lekciju: "Augsta riska krūts vēža skrīnings", kurā stāstīs par skrīningu sievietēm līdz 35 gadu vecumam ar ģenētiski iedzimtu predispozīciju krūts vēža diagnostikā. Zinātniski ir pierādīts, ka šīm sievietēm krūšu dziedzeru magnētiskā rezonanse ir vienīgā metode krūts vēža noteikšanā.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu, attīstīta inovācijas un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai. Katru gadu šeit veselības aprūpes pakalpojumus saņem aptuveni 70 000 stacionāri un vairāk nekā 300 000 ambulatori ārstēti pacienti. Diagnostiskās radioloģijas centrā nedēļā veic gandrīz 5000 dažādus izmeklējumus un manipulācijas.

Mārtiņš Vilcāns
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas
komunikācijas speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI