DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Augsta līmeņa apaļā galda diskusija veltīta Baltijas-Ziemeļvalstu sadarbības 25.gadadienai "1991-2016 un ceļš tālāk"

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016.gadā tiek atzīmēta ne tikai 25.gadadiena kopš triju Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, bet arī Ziemeļvalstu-Baltijas valstu sadarbības atjaunošanas 25.gadadiena.

Ceturtdaļa gadsimta ir svarīgs pagrieziena punkts, kas aicina uz pārdomām un izvērtēšanu: Cik tālu ir sadarbība pavirzījusies? Kas ir tās sasniegumi? Kādus sasniegumus tā ir devusi? Un, iespējams, visbūtiskākais no jautājumiem - kur mēs vēlamies virzīties un kādu sadarbību mēs vēlētos redzēt nākamajos 25 gados?

2016.gada 22.augustā Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā aicina piedalīties augsta līmeņa apaļā galda diskusijā "1991-2016 un ceļš tālāk", kas notiks LR Ārlietu ministrijā. Apaļā galda diskusijā piedalīsies ievērojami Baltijas valstu un Ziemeļvalstu politiķi, kuri vienmēr izrādījuši apņemšanos veicināt un virzīt Ziemeļvalstu-Baltijas valstu sadarbību. Diskusijā piedalīsies:

Edgars Rinkēvičs, Latvijas Republikas ārlietu ministrs,  Petras Auštrevičius, Eiropas Parlamenta deputāts, Lietuva, Karls Bildts, bijušais Zviedrijas premjerministrs un ārlietu ministrs, Uffe Ellemans-Jensens, bijušais Dānijas ārlietu ministrs, Jons Baldvins Hannibalsons, bijušais Islandes ārlietu ministrs, Dagfins Hoibroten Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretārs, Jiri Luiks, Starptautiskā drošības un aizsardzības pētījumu centra Tallinā direktors, Kimmo Sasi, bijušais Somijas Eiropas lietu un ārējās tirdzniecības ministrs, Michaelc Tetzschners, Norvēģijas parlamenta loceklis.

Apaļā galda diskusiju vadīs Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) asociētais profesors Daunis Auers. 2015.gadā klajā nāca Dauņa Auera  grāmatā "Baltijas valstu politika un pārvaldība: Igaunija, Latvija un Lietuva 21.gadsimtā", kurā aplūkota Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona politiskā vēsture.

Pēc viedokļu apmaiņas starp apaļā galda dalībniekiem, moderators diskusijā iesaistīs arī aicinātos viesus, bet plašāka sabiedrība šo diskusiju varēs vērot tiešraidē ĀM mājas lapā www.mfa.gov.lv           

Plkst. 15:00 visi diskusijas dalībnieki Ārlietu ministrijas konferenču zālē tiks aicināti noskatīties dokumentālo filmu "Tie, kas uzdrošinās",  kas vēsta par Baltijas valstu neatkarības cīņu un Ziemeļvalstu politiķu uzdrīkstēšanos atgādināt lielajām Rietumu valstu varām par Baltijas valstīm un likt tām ieklausīties šo tautu lūgumā pēc neatkarības. Pirms filmas visus klātesošos uzrunās filmas scenārija autore Kolfinna Baldvinsdottira.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI