DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Atklātā vēstule
TĒMA: Politika
2
2

Delnas atklātā vēstule LR Ministru prezidentam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Augsti godātais Ministru prezidenta kungs!

Biedrība "Sabiedrība par atklātību – Delna" (turpmāk - Delna) aicina publiski skaidrot trīs Latvijas Republikas ministru – finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas, zemkopības ministra Jāņa Dūklava un satiksmes ministra Ulda Auguļa – rīcības motīvus, tiekoties ar Krievijas Federācijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču šī gada augustā, par to iepriekš neinformējot Ārlietu ministriju.

Delna iestājas par atklātību un lūdz Jūsu skaidrojumu:

  1. Kāpēc ministru tikšanās ar augstu Krievijas Federācijas amatpersonu notika slepenībā un netika informēta Ārlietu ministrija, sabiedrība un plašāks uzņēmēju loks? Slepenas sarunas sabiedrībā veicina neuzticību politiskajiem procesiem un valdībai. Tās rada aizdomas, ka tiek lobētas nevis valstiskas un plaša uzņēmēju loka, bet atsevišķu uzņēmēju intereses.
  2. Kādus jautājumus ministri tikšanās laikā pārrunāja ar augsto Krievijas Federācijas pārstāvi un kādas vienošanās tika vai netika panāktas?
  3. Kā plānojat atgūt Latvijas sabiedrības un Eiropas Savienības atbildīgo institūciju uzticību pēc tam, kad ar Jūsu saskaņojumu ir apieta ne tikai nacionālā līmeņa, bet arī ES kopējā politika?

Cieņā
Jānis Volberts
Biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" direktors         

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI