DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks Latvijā labāko jauno pavāru un viesmīļu konkurss

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Restorānu servisa skolu ceturtdien, 28. aprīlī, organizē fināla konkursu šī gada Latvijas labākā jaunā pavāra un viesmīļa noskaidrošanai. Konkursā piedalīsies jaunie profesionāļi, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši vislabākos rezultātus.

Meistarībā mērosies seši topošie pavāri no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas, Priekuļu tehnikuma, profesionālās vidusskolas "RIMAN", Jelgavas Amatu vidusskolas un Rīgas Valsts tehnikuma.

Par labākā jaunā viesmīļa titulu savukārt sacentīsies seši jaunie viesmīļi no Liepājas Valsts tehnikuma, Mālpils Profesionālās vidusskolas, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, kā arī no Smiltenes, Valmieras un Ventspils tehnikumiem.

Konkursantiem, kas startēs pavāra nominācijā, veicamie uzdevumi ietvers, piemēram, pārtikas produktu kvalitātes novērtēšanu, to pirmapstrādes veikšanu, ēdienu gatavošanu un noformēšanu. Viesmīļiem tikmēr būs jādemonstrē galda klāšanas, viesu sagaidīšanas, aperitīva pagatavošanas un ēdienu pasniegšanas prasmes.

Konkursā noskaidros potenciālos kandidātus dalībai starptautiskajos jauno profesionāļu meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills, tāpēc konkursa uzdevumus, pietuvinot tos starptautisko konkursu uzdevumos iekļautajām prasībām, ir izstrādājuši kompetenti nozares eksperti.

Pagājušajā gadā no pasaulē lielākā jauno profesionāļu meistarības konkursa WorldSkills 2015, kas norisinājās Brazīlijā, ar medaļu par izcilību atgriezās pavārs Haralds Saušs. Viņš un viesmīlis Mārtiņš Kūkojs ieguva šo godalgu arī Eiropas mēroga konkursā EuroSkills 2014. Jaunie viesmīļi un pavāri no Latvijas šajos vērienīgajos konkursos ar labiem rezultātiem startējuši arī iepriekš.

Nacionālo profesionālās meistarības konkursu VIAA rīko, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Konkurss norisināsies Restorānu servisa skolā, Valkas ielā 1a, Rīgā.

Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI