DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Jūrmalas jaunsargi rada dziesmu par Jaunsardzi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jūrmalas jaunsargu 102. vienība radījusi dziesmu un video par Jaunsardzi. Dziesma atklāj jauniešu redzējumu par Jaunsardzi, kā arī to, kas pamudināja viņus iesaistīties šajā kustībā.

Dziesmu var noklausīties: https://www.youtube.com/watch?v=70GWQgf1mqs

"Man ļoti patīk Jaunsardzē, tāpēc es vēlējos piesaistīt citu pusaudžu uzmanību un iesaistīties tajā. Mēs vienībā ar jaunsargiem apspriedām ideju par dziesmas radīšanu un ar to vērsāmies pie mūsu instruktora," skaidro jaunsargs Tomass Udalovs.

Skaņdarba teksta autori un izpildītāji ir jaunsargi ― Tomass Udalovs, Roberts Radziņš, Derians Bārtulis, Aleksa Udalova, kā arī vienības instruktors Jānis Šķesteris. Dziesmas muzikālo pavadījumu veidojis producents Noitro, bet ieraksts veikts ar MM studijas atbalstu. Dziesmas video veidojuši jaunsargi ar vienības instruktora Jāņa Šķestera palīdzību. Klipā izmantoti Raivo Freimaņa video materiāli.

"Jaunieši zina, ka es nodarbojos ar mūziku, tāpēc vērsās pie manis ar šādu ieceri. Es biju patīkami pārsteigts, ka viņi izrāda šādu iniciatīvu. Piekritu palīdzēt dziesmas radīšanā ar nosacījumu, ka viņiem pašiem viss būs jādara. Tāpat brīdināju, ka tas nebūs viegls darbs, jo radīt sliktu rezultātu mēs nedrīkstam. Kopumā esmu apmierināts ar paveikto, jo jaunieši pilnīgi bez jebkādas iepriekšējas pieredzes mūzikā spēja atraisīties, bet video, ņemot vērā to, ka tas tapis ar budžetu nulle eiro, sanācis gana interesants," skaidro 102. vienības vadītājs J. Šķesteris.

J. Šķesteris brīvajā laikā nodarbojas ar mūziku jau kopš 2003. gada. Viņš ar pseidonīmu Misters izdevis vairākus albumus un izlases. Mistera ieraksti vairākkārt nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai.

102. vienība izsaka pateicību Zemessardzes 17. pretgaisa aizsardzības bataljonam, Kauguru vidusskolai, Raivo Freimanim, kā arī producentam Noitro.

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI