DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargu nometnēs iespēja piedalīties ikvienam jaunsargam

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016. gadā ikvienam jaunsargam tiek nodrošināta iespēja piedalīties nometnēs. Kopumā šogad visā Latvijas teritorijā Jaunsardzes un informācijas centrs (JIC) organizē 130 nometnes, plānotais dalībnieku skaits ― 7746 jaunsargi.

Nometņu mērķis ir veicināt Jaunsardzes kustībā esošo bērnu un jauniešu pilsonisko apziņu un patriotismu, garīgo un fizisko attīstību, sniegt iespēju atklāt un attīstīt savus dotumus, lai kļūtu par atbildīgu un aktīvu sabiedrības pilsoni, pilnveidot zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un nestandarta situācijās, kā arī sekmēt biedriskumu, drošsirdību un pilsonisko integrāciju jauniešu vidū. Programmā ― teorētiskās un praktiskās nodarbības tūrismā, orientēšanās disciplīnā, militārajā mācībā, pirmās palīdzības sniegšanā, kā arī sporta spēles, sacensības un pārgājieni ar šķēršļu joslām un piedzīvojumu elementiem.

Martā aktīvi norisinās jaunsargu pavasara nometnes.

14. un 15. martā notiks  divas jaunsargu nometnes: Driksnas silā Ļaudonas pagastā un Ančupāna meža teritorijā Rēzeknes novadā.

14. un 16. martā Barkavā Madonas novadā sporta un mācību nometnē jaunsargi sacentīsies dažādos sporta veidos, apgūs tūrisma iemaņas. Šajā pašā laikā Robežnieku pamatskolā Krāslavas novadā tiksies Krāslavas, Dagdas, Daugavpils, Jaunaglonas, Gulbenes un Ērgļu jaunsargi nometnē «Lokanība, izturība, spēks».

15. un 17. martā Tilžā būs sporta nometne Balvu, Tilžas, Kārsavas, Ludzas, Zilupes un Baltinavas jaunsargiem, savukārt Vidzemes jaunsargi pulcēsies nometnē Naukšēnu novada vidusskolā, lai nostiprinātu orientēšanās un pirmās palīdzības sniegšanas prasmes, zināšanas sakaru, ieroču un ierindas mācībā un iemaņas šaušanā.

No 18. līdz 19. martam Cīravas apkārtnē notiks Aizputes jaunsargu vienības diennakts nometne ― praktiskās mācības, kur Dzērves un Turlavas jaunsargi apgūs iemaņas izdzīvošanai dabā.

No 18. līdz 20. martam Ķesterciemā Engures pagastā notiks Tukuma un Slampes jaunsargu vienību kontrolmācību nometne, bet Rīgas un Zemgales jaunsargi darbosies Jumpravas novada vidusskolā.

26. un 27. martā mācību pārgājienā dosies Priekules jaunsargi.

Papildu informācija par Jaunsardzes un informācijas centra organizētajām nometnēm jaunsargiem ― http://ej.uz/p99z

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI