DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

LVRTC paraksta vienošanos ar Beltelekom par starpsavienojumu izveidi elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Daugavpilī notiekošajā Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēdē VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) un Baltkrievijas uzņēmums Beltelekom parakstīja vienošanos par starpsavienojumu izveidi starptautisku elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanai. Jaunizveidotais savienojums ļaus nodrošināt datu tranzīta maršrutus elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem, tā sekmējot valsts konkurētspēju starptautiskā datu tranzīta tirgū.

Latvijas un Baltkrievijas operatoru tīklu savienojums paver iespējas elektronisko sakaru un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī gala lietotājiem Baltkrievijā un Ukrainā saņemt datu pārraides  pakalpojumus  Latvijā, Zviedrijā, Somijā.

"Šis vienošanās noslēgšana ir kārtējais apliecinājumus Latvijas un Baltkrievijas sakaru nozares administrāciju ilglaicīgai un konstruktīvai sadarbībai, kas rezultējās komerciālā  projektā un būs būtisks ieguldījums abu valstu darbībai starptautiskā līmenī datu pārraides jomā," uzsver  Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis

 "Vienošanās parakstīšana ir mērķtiecīgs un secīgs solis, turpinot LVRTC datu pārraides infrastruktūras attīstību un spēcināšanu. Pēdējo trīs gadu laikā LVRTC ir veicis nozīmīgas investīcijas, lai nodrošinātu infrastruktūras attīstību atbilstoši augstākajām datu pārraides kvalitātes prasībām, kā arī atbilstoši tirgus pieprasījumam pēc starptautiskiem datu pārraides savienojumiem," norāda LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Attīstot starptautiskos datu pārraides maršrutus, šī gada vasarā LVRTC ir iegādājies jūras optisko datu pārraides kabeli, kas savieno Ventspili ar Zviedrijas salu Gotlandi un tālāk ar ievērojamu  datu pārraides apmaiņas punktu Stokholmā. Jūras kabelis ne vien ļaus nodrošināt jaunus datu tranzīta maršrutus elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem, bet šobrīd ir arī vienīgais valstij piederošais jūras kabelis, kas nodrošina datu plūsmu ārpus un uz Latviju.

Kā ziņots iepriekš, LVRTC šī gada aprīlī pabeidza maģistrālā optiskā tīkla Rietumu loka izbūvi, kas savieno virkni LVRTC infrastruktūras objektu -  torņus un mastus, tostarp, nozīmīgāko Baltijas datu plūsmu apmaiņas punktu – Rīgas Radio un televīzijas staciju Zaķusalā.  Rietumu loks ir daļa no maģistrālā optiskā tīkla, kura izbūvi LVRTC uzsāka 2013.gadā. Savukārt rudenī tika  pabeigta arī tīkla infrastruktūras  Austrumu loka izbūve, kas savieno  LVRTC torņus un mastus virzienā uz Austrumiem no Rīgas.

Mārketinga daļas vadītāja
VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI