DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

17.novembrī augstākajā TV tornī Eiropas Savienībā plīvos Francijas karogs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pieminot traģiskos notikumus Parīzē un solidarizējoties ar Francijas iedzīvotājiem, 17.novembrī Zaķusalas TV tornī tiks pacelts Francijas karogs, bet dienu vēlāk – sarkanbaltsarkanais karogs.

"Līdz šim Zaķusalas TV torņa, kas ir augstākais Eiropas Savienībā, karoga mastā tikai divas reizes ir pacelts karogs. Trešo reizi to bija plānots darīt šogad 18.novembrī, tomēr pēc 13.novembrī Parīzē notikušajiem terora aktiem, esam pieņēmuši lēmumu 17.novembrī, pieminot terora aktos  bojā gājušos, TV tornī pacelt Francijas karogu. Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs jau vairāk nekā 90 gadus strādā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem iespēju būt informētiem, brīviem un neatkarīgiem savos lēmumos un rīcībā. Valsts karogs ir viens no brīvības simboliem, tāpēc dienu pirms valsts svētkiem Eiropas Savienības augstākajā TV tornī pacelsim Francijas karogu, tā apliecinot, ka domās un darbos esam vienoti," norāda VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

"Sērojot pēc gļēvās un barbariskās agresijas akta, par kuras upuri kļuva Francija, tā ir pateicīga Latvijas tautai par izrādīto līdzjūtību un atbalstu šajā pārbaudījumā. Zilbaltsarkanā karoga uzvilkšana televīzijas tornī ir brīnišķīgs solidaritātes žests," pauž Francijas vēstnieks Stefans Viskonti (Stéphane Visconti).

TV torņa karoga mastā 17.novembra rītā tiks pacelts trīs reiz sešus metrus liels  Francijas karogs.

Savukārt 18.novembra priekšpusdienā, sveicot Latvijas Republikas 97. proklamēšanas gadadienā, torņa karoga mastā tiks pacelts tik pat liels Latvijas karogs. Karoga pacelšanu gan 17., gan 18.novembrī  368m augstajā karoga mastā veiks LVRTC augstkāpēji Jānis Faltiņš un Pēteris Putniņš.

"Valsts karoga pacelšanai TV tornī ir simboliska nozīme. To darām svinot valsts Latvijas proklamēšanas 97.gadadienu un vienlaikus godinām un pieminām arī tos Latvijas Valsts radio un televīzijas centra darbiniekus, kuri, atsakoties pacelt TV tornī Latvijas PSR karogu pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, ir gādājuši, lai tornī neplīvotu svešas varas karogs. Šis piemērs, kā arī notikumi barikāžu un augusta puča laikā, kad uzņēmuma darbinieki, neskatoties uz bīstamajiem apstākļiem un OMON klātbūtni, palika savās darba vietās Rīgā un citviet Latvijā, turpinot nodrošināt TV un radio apraidi,  šodien mums atgādina, ka valstiskuma apziņa un tēvzemes mīlestība nav tikai kolektīva atbildība, bet pirmkārt individuāls lēmums un individuāla drosme rīkoties saskaņā ar sirdsapziņu," uzsver J.Bokta.

Stāsts par karogu, kas vēl ne reizi nav plīvojis valsts augstākajā karoga mastā, atklājās pērn, kad gaidot uzņēmuma deviņdesmit gadu dibināšanas jubileju, LVRTC apkopoja vēstures materiālus. Tad tika pieņemts lēmums 1.reizi pacelt karogu TV tornī. Otro reizi TV torņa mastā karogs tika pacelts Latvijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienā.

Vineta Sprugaine
Mārketinga daļas vadītāja

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI