DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Baltijas valstu jaunsargi tiksies nometnē «Baltic Guards 2015»

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs (RJC) no 10. līdz 14. augustam Kalnciema vidusskolas teritorijā, Jelgavas novadā organizē vasaras nometni «Baltic Guards 2015» jaunsargu organizācijām no Baltijas valstīm ― Jaunsardze (Latvija), «Kodututred» un «Noored Kotkad» (Igaunija), «Šauliu sajunga» (Lietuva) ― , kadetiem no ģenerāļa Povila Plehaviča kadetu skolas (Lietuva) un Jelgavas novada jauniešiem. Nometnē piedalīsies vairāk kā 100 pusaudži un jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Nometnes  mērķis ir stiprināt reģionālo identitāti, veicināt līdera prasmes jauniešiem, iesaistīt jauniešus krīzes pārvarēšanas simulācijas, veicināt izpratni par drošības un aizsardzības politiku, starptautiskajiem drošības izaicinājumiem, NATO, kā arī veicināt Baltijas jaunsargu kustību attīstību un sadarbību.

Programmā ― valstu prezentācijas, viktorīnas, sporta spēles, izlūkpatruļa, šķēršļu joslas, tūrisms un orientēšanās, šaušana ar pneimatiskajiem ieročiem, NBS ieroču un tehnikas paraugdemonstrējumi, ekskursijas, politiskās diskusijas, nakts ugunskurs un citas aktivitātes.

Nometnes ietvaros notiks arī Baltijas jaunsargu organizāciju vadītāju tikšanās ar Lielbritānijas kadetu organizācijas The Army Cadet Force pārstāvjiem, ar mērķi stiprināt un attīstīt sadarbību, veicināt pieredzes apmaiņu un jaunu zināšanu iegūšanu administratīvajā līmenī par organizācijas finansēšanas mehānismu, pamatprincipiem un koordināciju, mācību programmām, to standartiem un metodiskiem materiāliem, kā arī par instruktoru kvalifikācijas standartiem un viņu pieredzi kvalifikācijas uzturēšanā. Nodibināt kontaktus, lai organizētu jauniešu apmaiņu dalībai Baltijas jaunsargu un Lielbritānijas kadetu rīkotajās nometnēs ar mērķi veicināt jaunsargu angļu valodas prasmes uzlabošanu, abpusēju kultūru iepazīšanu, kopīgas sportiskas aktivitātes un organizāciju sadarbību. Organizēt instruktoru metodiskā darba pieredzes apmaiņas programmu.

Nometnes «Baltic Guards» tradīciju aizsāka RJC un pirmo reizi nometne «Baltic Guards»  notika 2012. gadā Latvijā, 2013. gadā tā norisinājās Lietuvā, savukārt 2014. gadā ― Igaunijā. Šogad, 2015. gadā nometne notiks Latvijā.

Nometni atbalsta: Jelgavas novada dome, Jelgavas novada Izglītības pārvalde, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, Kalnciema vidusskola, Latvijas Transatlantiskā Organizācija (LATO),  NOMAD.LV, AS «Latvijas Valsts meži», Taipejas misija Latvijas Republikā.

Papildu informācija un nometnes programma:

http://www.rjc.gov.lv/Aktualitates/guards_2015.aspx

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste.
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI