DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

300 jaunsargi pulcēsies piedzīvojumam - vasaras nometnei Saulkrastos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 9. līdz 12. jūnijam Saulkrastu vidusskolas teritorijā, Smilšu ielā 3 notiks Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta 3. novada nodaļas jaunsargu vasaras nometne, kurā piedalīsies 300 jaunsargi vecumā no 12 līdz 14 gadiem no Baldones, Rīgas, Jūrmalas, Carnikavas, Siguldas, Salaspils, Babītes, Olaines, Stalbes, Vecpiebalgas, Limbažu, Salacgrīvas, Cēsu, Naukšēnu, Valmieras, Alojas, Smiltenes, Līgatnes, Skaistkalnes, Ogres, Bauskas, Ķeguma jaunsargu vienībām.

Nometnes mērķis ir mācību gada laikā iegūto zināšanu pārbaude, jaunu iemaņu apgūšana un vienību jaunsargu saliedēšana. Jaunsargi piedalīsies dažādās sporta un militārās aktivitātēs, pilnveidos sadarbības prasmes.

Pirmā nometnes diena pilnībā tiks veltīta sportam. Jaunsargi sacentīsies par stiprākās un veiklākās nodaļas statusu.

Otrā dienā jaunsargi spēlēs peintbolu un airsoftu, apgūs tūrisma elementus. Jaunsargiem pašiem būs jāizgatavo plosts, vajadzēs šķērsot upi, transportējot pāri «ievainoto», būs arī orientēšanās uzdevumi. Lai labāk iepazītu Saulkrastus, jaunsargiem būs jāveic trase ar foto orientēšanos.

Šajā dienā jaunsargi apmeklēs arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Saulkrastu daļu, kurā uzklausīs stāstījumu par drošību, iepazīsies ar ekipējumu un tehniku, kā arī izpildīs viņu sagatavotos uzdevumus.

Nometnes noslēguma dienā būs lāzerieroču prezentācija, un jaunsargiem būs iespēja tos izmēģināt.

Nometne būs ne tikai mācības un pārbaudījumi, bet arī kā atpūta pēc mācību gada. Brīvajā laikā jaunsargi laivos pa jūru, tiksies pie kopēja ugunskura un, protams, neizpaliks arī balle.

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI