DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Labākie jaunsargi un instruktori apmeklēs Eiropas parlamentu un NATO mītni Briselē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 13. līdz 15. aprīlim pēc Eiropas Parlamenta deputāta, bijušā aizsardzības ministra, Arta Pabrika uzaicinājuma labākie jaunsargi un viņu instruktori no visas Latvijas apmeklēs Briseli un viesosies Eiropas Parlamentā, Eiropas Parlamenta apmeklētāju centrā «Parlamentarium» un NATO pastāvīgajā pārstāvniecībā. Viņi iepazīsies ar šo institūciju darbu, funkcijām un to, kādas ir Latvijas deputātu iespējas ietekmēt Eiropas Parlamentā pieņemtos lēmumus, kā arī apskatīs Briseles vecpilsētu.

A. Pabriks šādā veidā vēlas pateikties jaunsargiem un viņu instruktoriem par ieguldījumu Jaunsardzes attīstībā un stiprināšanā, par viņu darbu nacionālo vērtību popularizēšanā un sociālās un pilsoniskās integrācijas veicināšanu. «Pirms vairākiem gadiem, uzsākot darbu aizsardzības ministra amatā, viena no manām prioritātēm bija Jaunsardzes kustības stiprināšana. Vēlējos jauniešiem dot papildu motivāciju iesaistīties un nodarbības padarīt interesantākas. Esmu priecīgs, ka Jaunsardzes attīstība turpinās un vēlos arī šobrīd to atbalstīt. Ceru, ka iegūtās zināšanas un iespaidi par Eiropas Savienību jauniešiem būs laba motivācija turpmākajam darbam,» A. Pabriks.

Uz Briseli dosies Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta (RJC JD) labākie jaunsargi un instruktori ― 1. novada nodaļas jaunsargi: V. Apse un L. Frišfelds no 416. Liepājas jaunsargu vienības,  R. Tuka no 407. Brocēnu jaunsargu vienības, Z. Zvejniece un

A. Homišins no 409. Kalnu jaunsargu vienības, M. Ševļakova no 501. Jelgavas jaunsargu vienības un A. Lapa, 409. Kalnu jaunsargu vienības instruktors. RJC JD 2. novada nodaļu pārstāvēs jaunsargi ― L. Vilcāns,  212. Varakļānu jaunsargu vienība, G. Kuģenieks, 302. Tilžas jaunsargu vienība, V. Trukšāns, 304. Ludzas jaunsargu vienība, D. Šļihta, 309. Daugavpils jaunsargu vienība, J. E. Brūniņš, 510. Pļaviņu jaunsargu vienība, V. Adijāns, 316.Viļānu jaunsargu vienība un O. Kančs, 212. Varakļānu jaunsargu vienības instruktors. Savukārt RJC JD 3. novada nodaļu pārstāvēs: A. Januševs, 111. Rīgas jaunsargu vienība, D. Zaļā, I. Dzedulis un L. K. Švirberga 214. Cēsu jaunsargu vienība, M. M. Leimanis un P. Kupriša, 218. Smiltenes jaunsargu vienība un M. Latvers, 218. Smiltenes jaunsargu vienība.

Lai noteiktu, kuri ir labākie jaunsargi, tika izstrādāti  speciāli kritēriji, kā, piemēram, jaunsargam regulāri jāapmeklē jaunsargu nodarbības, jābūt sekmīgām atzīmēm skolā, jābūt sabiedriski aktīvam, atsaucīgam, komunikablam, mērķtiecīgam, godprātīgam un disciplinētam, kā arī jaunsargu instruktoram jāsniedz rekomendācija par jaunsarga īpašo ieguldījumu un sasniegumiem viņa vienībā. Savukārt instruktoru darbu vērtēja gan JD novadu, gan RJC vadība.

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI