DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargi kārtos noslēguma testus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 10. līdz 12. aprīlim RJC Jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas 68 jaunsargi piedalīsies 4. mācību līmeņa noslēguma testu nometnē Zemessardzes 51. kājnieku bataljona teritorijā Dobelē.

Visi jaunsargi tiks sadalīti nodaļās, kuras komandēs paši jaunsargi, savukārt nodaļas būs apvienotas 3 vados un to komandieri būs Jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas jaunsargu instruktori.

Ik gadu jaunsargu 4. mācību līmeņa noslēguma testus kārto, lai pārliecinātos par savām zināšanām, spējām un iegūtu apliecību, kura apliecina Jaunsargu paraugprogrammas 4. mācību līmeņa pabeigšanu. Lai veiksmīgi nokārtotu testus, ir jāiegūst vismaz 50 punkti no 100 iespējamiem. 75 punkti un vairāk paredz priekšrocības atlasei dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos un tiek pielīdzināta Zemessargu pamatapmācības kursam. Apliecība ir ieguvusi vērtību arī citos spēka veidos un struktūrās, jo kalpo kā apliecinājums, ne tikai zināšanām, fiziskajai sagatavotībai, bet arī jaunsargu mērķtiecībai.

Testu kārtošanas plāns paredz, ka to pieņemšana sāksies uzreiz pirmajā dienā. Pārbaudījumos jaunsargi tiks testēti kompleksajā testā ― tajā jaunsargi pierādīs savas zināšanas, atbildot uz jautājumiem gan par ieročiem un militāro taktiku, gan par Latvijas vēsturi, NATO un ES. Jaunsargi kārtos fiziskās sagatavotības testus, kas ir tieši tādi paši kā karavīriem ― skriešana, vēderpreses vingrinājumi un roku saliekšana balstā un notiks ieskaite ierindas mācībā un granātas mešanā. Pirmās dienas vakarā jaunsargiem paredzēta teorētisko testu kārtošanā darbībā ar ieroci. Otrajā dienā jaunsargi pārbaudīs savas zināšanas lauka kaujas iemaņās, tūrismā, pirmajā palīdzībā un darbs ar karti un orientēšanās. Testu kārtošana beigsies ar praktisko šaušanu ar pneimatikas ieroci.

12. aprīlī jaunsargi saņems apliecību par 4. mācību līmeņa noslēguma testus kārtošanu un bez tiem jaunsargiem, kuri jau ir Zemessardzē, vairāk kā 30 jaunsargi izteikuši vēlēšanos iestāties Zemessardzē. Jaunsargu uzņemšana Zemessardzē pēc nometnes noslēguma ir kļuvusi par neatņemamu tradīciju, kurā piedalās visi Zemessardzes 1. novada bataljona komandieri un Zemessardzes 1. novada komandieris.

Papildu informācija: RJC JD 1. novada nodaļas vadītājs Dainis Karols, tālr. 26166064, e-pasts: 1novads@rjc.gov.lv

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI