DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks 3. Jaunsardzes konference

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2013. gada 6. un 7. decembrī Nacionālās aizsardzības akadēmijā tiek organizēta 3. Jaunsardzes konference «Kustības «Jaunsardze» attīstības prioritātes», lai izvērtētu Jaunsardzes kustības darbību 2013. gadā un izstrādātu vadlīnijas kustības attīstībai.

Piektdien, 6. decembrī, pirms konferences būs skatāma foto slaidu prezentācija par Jaunsardzes 2012.–2013. gada galvenajiem pasākumiem un informatīvais stends – karte «Jaunsargu apmācības vietas, aktuāli statistikas dati, cita informācija».

Konferenci atklās aizsardzības ministrs Dr. A. Pabriks, kam sekos Jaunsardzes karoga pārņemšanas ceremonija un RJC darbinieku apbalvošana.

Konferences pirmajā dienā RJC direktors D. Kleins referēs par Jaunsardzes attīstību un prioritātēm, RJC Jaunsardzes departamenta direktors A. Strazdiņš ziņos par aktualitātēm kustībā «Jaunsardze», savukārt RJC JD direktora vietniece J. Suharevska informēs par Jaunsardzes vadlīniju izpildi 2013. gadā.

Turpmākajā konferences gaitā norisināsies darbs četrās darba grupās – «Jaunsardzes attīstības vadlīnijas 2015.–2020.», «Mācību procesa organizēšana jaunsargu kandidātiem», «Sadarbības projektu sagatavošana», «Jaunsargu līdzdalība». Katra grupa prezentēs savu darbu, iesniedzot konkrētus lēmumus izvirzītā jautājuma risināšanai vai izstrādei.

Dienas noslēgumā Jaunsardzes novadu nodaļas sniegs prezentācijas «Jaunsargi mācībās, darbā un atpūtā».

Sestdien, 7. decembrī, tiks apspriesti Jaunsardzes nākotnes izaicinājumi sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un starptautiskajiem partneriem saistībā ar jaunsargu nometnēm. Konferences dalībniekus uzrunās Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants R. Graube.  

Jaunsardzes novadu nodaļu vadītāji referēs par jaunsargu sasniegumiem, dalību sacensībās un pasākumos ārpus Latvijas. Tiks izdiskutēti kritēriji jaunsargu dalībai starptautiskajos pasākumos 2014. gadā. Konferences noslēgumā – diskusijas, konferences kopsavilkums, lēmumu nolasīšana un balsošana.

RJC centra nozīmīgākā funkcija ir Jaunsardzes kustības koordinēšana, bērnu un jauniešu saturīga brīvā laika organizēšana un patriotiskā audzināšana. Jaunsardzes kustības ietvaros tiek īstenota Jaunsargu interešu izglītības programma, kas palīdz veidot pilsonisko apziņu, izpratni par demokrātisku sabiedrību un valsts aizsardzību.

Informāciju sagatavojusi
Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste.
Tālrunis +371 67335389.
E-pasts: vineta.zilinska@rjc.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI