DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Rēzeknē racionāli izmantos siltumu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kļūstot dārgākai siltumenerģijai, Rēzeknē domā par to, kā racionāli izmantot resursus, kas nepieciešami ēku siltumenerģijas nodrošināšanai.

Piesaistot ES finansējumu, plānots veikti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus sešās pašvaldības ēkās, tostarp uzstādot vakuuma saules kolektorus.

Kultūrizglītības centrā, bērnudārzos "Māriņa", "Bitīte" un "Zvaniņš", Rēzeknes valsts ģimnāzijā un Rēzeknes 2.vidusskolas piebūvē tiks veikta arī ēku renovācija, ārsienu, cokola, bēniņu pārseguma siltināšana, izveidots jauns bituma jumta segums, nomainītas ārdurvis, kompleksi uzlabota apkures un ventilācijas sistēma. Tas ļaus taupīt siltumenerģiju un samazinās uzturēšanas izdevumus pašvaldības budžetā.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) parakstījusi vienošanos ar Rēzeknes pilsētas domi par projekta "Energoefektivitātes paaugstināšana Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēkās" īstenošanu.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 540 310 latu, t.sk. ERAF finansējums 1 309 263 lati, valsts budžeta dotācija - 57 761 lats un pašvaldības budžeta līdzekļi - 173 286 lati.

Projekts tiks īstenots aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.

Plašāka informācija par VRAA administrētajām ES fondu aktivitātēm pieejama mājas lapā www.vraa.gov.lv.

Informāciju sagatavoja: Edīte Olupe,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja
Tālr. 67079030

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI