DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
2
1
2

LR1 skanējumu uzsāk latgaliešu raidījums "Kolnasāta"

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Raidījuma vadītājs Aigars Runčis

FOTO: Latvijas Nacionālais radio

No 20.oktobra katru sestdienu plkst. 18:15 Latvijas Radio 1 turpmāk būs dzirdams pusstundu garš radio žurnāls latgaliski - „Kolnasāta”.

Raidījuma mērķis ir stāstīt par Latgali un latgalisko citur pasaulē gan pašiem latgaliešiem, gan domubiedriem un interesentiem. "Kolnasāta" palīdzēs veicināt Latgales kultūrvides, vērtību un tradīciju saglabāšanu un attīstību laikmetā, kurā viss mainās strauji, un izdzīvo stiprākais. Latgales vēsturiskā savdabība, kultūras mantojums un šodienas dzīve veido nozīmīgu Latvijas nacionālās kultūras daļu, kuru nevēlamies pazaudēt.

Raidījuma "Kolnasāta" veidotāji liks ieklausīties tajā, kas Latgalē ir saglabājies, pastāv un arvien mērķtiecīgi rodas. Klausītājs varēs paraudzīties uz šo Latvijas novadu caur interesantiem un iedvesmojošiem Latgales personību stāstiem, unikālo valodas bagātību un ieklausīties vietējo latgaliešu viedokļos.

Pusstundu garais radiožurnāls ietvers vairākas tematiskās rubrikas. "Nedēļas notikumu lādē" paraudzīsimies uz aktualitātēm Latgales sociālajā, ekonomikas, kultūras un sporta dzīvē. Korespondentu reportāžās izskanēs latgaliešu viedokļi un komentāri par  norisēm dažādās dzīves jomās. Katru nedēļu "Kolnasātā" viesosies kāda īpaša personība, kas iepazīstinās ar savu dzīvesstāstu, sasniegumiem, mērķiem un skatījumu uz Latgalei un visai Latvijas valstij svarīgām lietām. Raidījums piedāvās arī latgaliešu valodas vārdnīcu audio formātā. Latgaliski runājošie varēs atklāt zināmu vārdu nozīmes un izcelsmi, tikmēr pārējie – apgūt latgaliešu valodas pamatus un skaidrot nozīmes latviski. Par vārdnīcas skanējumu un interesantu valodas apguvi rūpēsies literatūrzinātnieks, dzejnieks un pasniedzējs Valentīns Lukaševičs. Savukārt "Kolnasātas" ēterā saimniekos mūziķis un radio raidījumu vadītājs Aigars Runčis.

Latgaliešu teiciens vēsta: "Ka cylvāks pats zyna, kur gryb tikt, pasauļs jam ceļu taisa." "Kolnasāta" nodrošinās latgaliskā nepārtrauktību un turpināšanos, iedvesmojot, izglītojot un priecējot radio klausītājus!

Klausies jauno raidījumu arī www.latvijasradio.lv, bet jaunumiem seko līdzi www.twitter.com/LatvijasRadio un www.facebook.com/LatvijasRadio .

Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Zvaigzne
Tālr. 67206691; 26322811
e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI