DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma: PVD jāstrādā uzņēmējiem, nevis jābūt „sliktajiem policistiem”

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministre Laimdota Straujuma šodien, 15.augustā, tikās ar Baltijas valstu veterināro un pārtikas dienestu vadītājiem. Tikšanās laikā pārrunāja iespējas visām trim Baltijas valstīm koordinēti rīkoties dzīvnieku infekcijas slimību apkarošanā, lai pasargātu dzīvnieku īpašniekus no dzīvnieku infekcijas slimību radītiem zaudējumiem. Sarunas gaitā sprieda par rīcību, kas varētu nodrošināt vienlīdzīgas garantijas starpvalstu tirdzniecībā ar pārtiku, kā arī diskutēja par to, ka pārtikas drošuma dienestiem ir jāstrādā uzņēmēju un sabiedrības labā.

Laimdota Straujuma uzsvēra, ka ikvienas valsts pārtikas ražotāji rokrokā strādā ar savas valsts veterināro dienestu, tādēļ inspektoru darbībai jābūt uzņēmējus atbalstošai: "Inspektoriem jābūt nevis "sliktajiem policistiem", bet gan jāsēž vienā – pārtikas drošuma laivā kopā ar uzņēmējiem. Ražotāji strādā un cenšas, un nedrīkst viņus spiest pie zemes."

Laimdota Straujuma atzīmēja, ka, līdzīgi kā Baltijas valstu lauksaimniecības ministri, tāpat regulāri tiekas pārtikas un veterināro dienestu vadītāji, lai risinātu visām valstīm svarīgus jautājumus un vienotos par nostāju, kā savas intereses pārstāvēt Eiropas Savienībā. Gan zemkopības ministre, gan dienestu vadītāji bija vienisprātis, ka aktīvā sadarbība bijis pamats tam, kādēļ pēdējos gadus Baltijas valstu starpā nav radušās domstarpības par pārtikas drošumu un dzīvnieku veselību. Prakse jau pierādījusi kopīgās darbības labo rezultātu, tādēļ nepieciešams izveidot vienotu pārtikas drošības politiku.

Ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu tikās Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis, Igaunijas Veterinārās un pārtikas padomes ģenerāldirektors Ago Partels (Ago Pärtel) un viņa vietnieks Olevs Kalda (Olev Kalda), Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienesta direktors Jonass Miļus (Jonas Milius) un dienesta Šauļu teritoriālās pārvaldes vadītājs Ķestutis Patašus (Kestutis Patašius).

______________________________

Informāciju sagatavoja
Rūta Rudzīte
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.: 67027498
ruta.rudzite@zm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI