SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes

Pilnveidots Sabiedrības integrācijas fonda regulējums

Stājas spēkā 23.07.2019.
Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Šodien, 23. jūlijā, stājušies spēkā Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) likuma grozījumi, kuri uzlabos fonda darbību un pārraudzību.

Likuma grozījumi paredz, ka SIF padomes sastāvā ir Ministru prezidenta pārstāvis, kultūras ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, labklājības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tieslietu ministrs, kā arī četri nevalstisko organizāciju pārstāvji. SIF padome samazināta no 18 pārstāvjiem uz 10, izslēdzot no tās arī plānošanas reģionu pārstāvjus.

Ņemot vērā, ka SIF ir Ministru prezidenta institucionālajā pārraudzībā un Ministru prezidents pārrauga tā darbības tiesiskumu, Saeima likumprojekta otrreizējā caurlūkošanā lēma SIF padomes sastāvā iekļauto Ministru prezidentu aizstāt ar Ministru prezidenta pārstāvi. Tas var būt ministrijas parlamentārais sekretārs, valsts sekretārs, valsts sekretāra vietnieks vai ministrijas struktūrvienības vadītājs.

Par SIF padomes priekšsēdētāju, kuru no sava vidus izvēl padomes locekļi, viena un tā pati persona nedrīkstēs būt vairāk par pieciem gadiem pēc kārtas. Līdz šim šāds ierobežojums nebija noteikts. Fonda sekretariāta direktors izraugāms uz pieciem gadiem atklātā konkursā, un šo amatu varēs ieņemt ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. SIF padomes sēdes ir pilntiesīgas, ja tajās piedalās vismaz septiņi tā padomes locekļi.

“Ar šīm likuma izmaiņām mēs būtiski uzlabosim Sabiedrības integrācijas fonda darbību, padarot efektīvāku arī tā padomi. Resursu pārdale nebūs atkarīga no pašvaldību vadītājiem, un līdz ar to vairs nevajadzēs raizēties par resursu pārdales segregāciju. Fonda padomē pašvaldības pārstāvēs atbildīgā ministrija,” iepriekš sacīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, kurš ir atbildīgs par likumprojekta virzību Saeimā. Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs uzsvēra: ar likuma grozījumiem samazinot padomes pārstāvju skaitu, būs vieglāk nodrošināt kvorumu regulārai sēžu noturēšanai.

Kā ziņots, Saeimā 6. jūnijā galīgajā lasījumā pieņemtās izmaiņas SIF likumā Valsts prezidents Raimonds Vējonis nodeva otrreizējai caurlūkošanai, aicinot deputātus vēlreiz izvērtēt, kādi pilnveidojumi ir nepieciešami, lai uzlabotu SIF darbu un sekmētu sabiedrības integrāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI