SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
12. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Drošība
2
2

Ierobežo krāpniecību elektronisko sakaru nozarē

Stājas spēkā 12.02.2019.
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Otrdien, 12. februārī, stājas spēkā grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumā, lai ierobežotu krāpniecības gadījumus elektronisko sakaru nozarē, izmantojot numerāciju.

Krāpniecība šodien notiek arvien dažādākā veidā. Pie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas ik pa laikam vēršas komersanti ar lūgumu izvērtēt gadījumus, kas atbilst jauna veida krāpniecības pazīmēm. Ņemot vērā šos apstākļus, veikti grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2015. gada 3. decembra lēmumā Nr. 1/20 “Krāpniecības, izmantojot numerāciju, novēršanas noteikumi.

Noteikumos ir papildinātas un precizētas krāpniecības pazīmes, kā arī komersanta rīcība gadījumos, kad ir aizdomas par krāpniecību gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. Vienlaikus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija vērš uzmanību, ka, tā kā Latvijā numerācijas lietošanas tiesības kā ierobežotais resurss tiek piešķirtas bez maksas, tas ietekmē arī krāpniecības gadījumus.

Noteikumos ietvertais regulējums ietekmēs elektronisko sakaru komersantus un galalietotājus, jo, papildinot noteikumus ar jaunām krāpniecības pazīmēm, tiks veicināta komersantu izpratne par krāpniecību, kā arī no krāpniecības riska papildus tiks aizsargāti galalietotāji.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI