E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5541
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Jāsniedz uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums UGF

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2014
ilze

Labdien! Šā gada februārī tiesā pieprasīju alimentu izpildraksta dublikātu, jo oriģinālais tika iznicināts ne manas vainas dēļ. Prasību manu tiesa apmierināja un izsniedza man izpildraksta dublikātu, kuru iesniedzu tiesas izpildītājai, jo jau bija iekrājies alimentu parāds, ko bērna tēvs nemaksāja. Tiesas izpildītāja sarēķināja parāda summu, kuru alimenta nemaksātājs pārsūdzēja tiesā, līdz ar to apturēja tiesas izpildītājas darbību un alimentus nesaņēmu. Alimentu nemaksātājs atlika vairākas tiesas dažādu iemeslu dēļ, bet beidzot tiesa notika un secināja, ka tiesas izpildītāja rīkojusies atbilstoši likumam. Tad lēmumu viņš vēlreiz pārsūdzēja apgabaltiesā, kur palika iepriekšējās tiesas lēmums spēkā. Līdz ar to viņam bija jāsāk maksāt parāds par nesamaksāto periodu un ikmēneša alimenti, ko viņš labprātīgi atkal nedarīja. Tiesas izpildītāja uzlika arestu viņa mantai un nekustamajam īpašumam, un atkal viņš šo tiesas izpildītājas darbību ir pārsūdzējis tiesā.
Nezinu, kā man rīkoties, jo cik ilgi viss tas var turpināties, jo alimentus joprojām nesaņemu un no valsts garantētā fonda arī nevaru saņemt, jo alimenta nemaksātājam līdzekļi ir, ko maksāt, bet viņš dara visu, lai to kavētu. Cieš jau mūsu bērns, jo no minimālās algas iztikt nevaru un alimentus arī nezinu, kad vēl saņemšu, jo nākamā tiesa (par tiesas izpildītājas rīcību) ir tikai novembra beigās, ko atkal viņš varēs pārsūdzēt. Kā man rīkoties?

A
atbild:
21. novembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

LV portāla aptaujātie juristi norāda, ka šādai situācijai tomēr nevajadzētu izveidoties. Ja tiesu izpildītājs uzturlīdzekļus piedzīt nevar vai nevar piedzīt Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā, uzturlīdzekļus izmaksā valsts. Tāpēc Jums pašai jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācijā ar uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu. Iesnieguma forma pieejama UGF mājaslapas sadaļā „Iesnieguma forma”.

Uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu var iesniegt:

  • Izmantojot portāla www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu „Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”;
  • Nosūtīt iesniegumu UGF administrācijai pa pastu uz adresi: Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai, Pulkveža brieža ielā 15, Rīgā, LV 1010;
  • Iesniegt klātienē UGF administrācijā. Iesniegumu var iesniegt katru darbdienu no plkst. 8.30-17.00, savukārt pirmdienās un trešdienās no plkst. 8.30 – 19.00.

Tiesu izpildītājs izziņu par to, ka uzturlīdzekļu piedziņa šobrīd nav iespējama, neizsniedz Jums, bet UGF administrācijai pēc Jūsu vai UGF lūguma. Ja rodas jautājumi, aicinām personīgi sazināties ar UGF administrāciju, zvanot pa informatīvo tālruni 67830626.

Tāpat, ja rodas šaubas, vai tiesu izpildītājs ir veicis visus nepieciešamās darbības, lai Jums būtu tiesības saņemt uzturlīdzekļus no valsts, pēc padoma varat vērsties Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas