E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22674
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
14
1
14

Ienākuma nodoklis azartspēļu laimestam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2021
Den

Labdien! Azartspēļu likumā ir rakstīts, ka par laimestiem, kas pārsniedz 3000 eiro, ir jāmaksā nodoklis 23%, piemēram, tāda situācija. Es iemaksāju bukmeikeru kantorī 10 000 eiro, pēc dienas nolēmu nespēlēt un veicu izmaksu uz savu bankas kontu atpakaļ 10 000 eiro. Pēc likumā noteiktā, man ir jāsamaksā IIN 23% no summas 10000–3000=7000 eiro. Kaut gan fiziski man nav nekāda ienākuma. Un sanāk, ka nodoklis tiek samaksāts dubultā, jo par 10 000 tas jau bija samaksāts, iegūstot to kā darba algu. Vai man ir pienākums maksāt nodokli no 7000 eiro, un, ja ir, paskaidrojiet, lūdzu, kāda šeit ir loģika. Paldies!

A
atbild:
30. martā, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Laimests ir naudas summa, kuru spēlētājam saskaņā ar azartspēles noteikumiem laimēšanas gadījumā izmaksā azartspēles organizētājs. Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliek azartspēļu laimesta vērtību. Netiek ņemtas vērā spēlētāja veiktās iemaksas spēles kontā.

Interaktīvajām azartspēlēm ienākuma gūšanas diena (brīdis) ir interaktīvo azartspēļu laimesta izmaksāšana no spēlētāja spēles konta uz kredītiestādes kontu, jo šajā brīdī spēlētājs saņem naudas līdzekļus, ar kuriem var brīvi rīkoties.

Gada apliekamajā ienākumā ietver un ar nodokli apliek izložu un azartspēļu laimestus, ja to kopsumma taksācijas gada laikā pārsniedz 3000 eiro. Tādējādi nodoklis 23% apmērā ir jāmaksā no 7000 eiro izmaksātās summas.

Savukārt, ja spēles kontā nav ieskaitīts neviens laimests no brīža, kad spēles kontā ir iemaksāti 10 000 eiro, tad no kredītiestādes kontā izmaksātās summas iedzīvotāju ienākuma nodoklis nav jāmaksā, jo šī summa nav laimests.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas