E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14262
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
6
6

Laulības šķiršana ar Krievijas Federācijas pilsoni

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. aprīlī, 2018
Mudīte

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai Latvijas tiesa drīkst izlemt par šķiršanos? Esmu precējusies ar Krievijas pilsoni, ar kuru dzīvojām Latvijā. Tagad esmu pārcēlusies uz dzīvi citā ES valstī, bet mans vīrs joprojām dzīvo Latvijā (neilgu laiku, līdz viņam beigsies termiņuzturēšanās atļauja, ko nepagarināsim). Paldies!

A
atbild:
09. maijā, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Līguma starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civilajās, ģimenes un krimināllietās 28. pants noteic, ka laulības šķiršanas lietās kompetentas ir tās līgumslēdzējas puses valsts iestādes, kuras pilsoņi laulātie bija pieteikuma iesniegšanas brīdī, un tāpēc laulātajiem piemēro šīs līgumslēdzējas puses likumdošanu. Ja laulātajiem ir kopēja dzīvesvieta otras līgumslēdzējas puses teritorijā, tad kompetentas ir arī otras līgumslēdzējas puses attiecīgās iestādes. Ja laulības šķiršanas pieteikuma iesniegšanas brīdī viens no laulātajiem ir vienas līgumslēdzējas puses pilsonis, bet otrs – otras līgumslēdzējas puses pilsonis un viens no viņiem dzīvo vienas, bet otrs – otras līgumslēdzējas puses teritorijā, tad ir kompetentas abu līgumslēdzēju pušu iestādes, turklāt tās piemēro savas valsts likumdošanu.

Tā kā jūs joprojām esat Latvijas pilsone un jūsu abu pēdējā kopējā dzīvesvieta bija Latvijas teritorijā, pieteikumu par laulības šķiršanu var iesniegt Latvijas Republikas tiesā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas