E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11152
Lasīšanai: 2 minūtes
1
10
1
10

Bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir obligāta

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2017
ILZE

Labdien! Kas nosaka un regulē pirmsskolas izglītības kārtību? Mans bērns kopš rudens iet pirmsskolas izglītības iestādē, jo bija sasniedzis piecu gadu vecumu, bet veselības un citu apstākļu dēļ es vēlētos pārtraukt apmācību šajā iestādē un līdz šī gada rudenim apmācību veikt pati. Vai tas ir iespējams, un vai ir noteikti kādi termiņi vai citi ierobežojumi, lai pārtrauktu apmācību pirmskolas izglītības iestādē uz laiku? Kas regulē šo kārtību?

A
atbild:
13. februārī, 2017
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, Licencēšanas un reģistru departamenta vecākā referente

Bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir obligāta, un bērni to apgūst no piecu līdz septiņu gadu vecumam. Pirmsskolas izglītības kārtību regulē Vispārējās izglītības likums, kura 22. pantā noteikts, ka pirmsskolas izglītības programmu var īstenot gan pirmsskolas izglītības iestādē vai citā izglītības iestādē, gan ģimenē. Ja pirmsskolas izglītības programma tiek īstenota ģimenē, vecākiem būtu jālūdz metodiskā palīdzība, kuru var saņemt vai nu pirmsskolas izglītības iestādē, vai pašvaldības pirmsskolas izglītības konsultatīvajā centrā.

Savukārt noteikumus par uzņemšanu pirmsskolas izglītības iestādē izstrādā katra pašvaldība, tādēļ informāciju par iespējām pārtraukt izglītošanos uz laiku, kā arī citiem jautājumiem, kas saistīti ar pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanu, var sniegt izglītības iestādes vadība vai pašvaldības izglītības speciālisti.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas