DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Sarunu vakars Kara muzejā

Veicinot sabiedrības iespēju pulcēties uz domu apmaiņu, izglītoties un iesaistīties Latvijas militārās vēstures popularizēšanā, Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo karavīru biedrību turpina lekciju ciklu ar mērķi stiprināt latviešu sabiedrības un latviešu karavīru kopības apziņu.

Tiekamies trešdien, 16. oktobrī, plkst. 17.00 Latvijas Kara muzejā.

Šīs sezonas pirmā saruna “Droni – Latvijas drošības garants un mazbudžeta gaisa spēku papildinājums”.

Vakara gaitā tiks apskatīts fenomens, kas strauji izmainījis mūsdienu kaujas lauku un kļuvis par jaunu ieroču šķiru, ar kuru nevar nerēķināties - drons.
Kā radušies civiliedzīvotāju tirgum paredzēti droni? Kā šie droni kļuva par ieročiem, kurus pielieto kaujas laukā frontes bumbvedēju vietā? Kā tie izglāba Ukrainas valstiskumu? Kādu lomu spēlē 3D printeri dronu pielāgošanā? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes meklēsim sarunā ar biedrības “Drone Force – Europe” valdes priekšsēdētāju Viesturu Silenieku un “3D savvaļas bites” idejas autoru Jāni Ozolu.

Tomēr neaizmirsīsim arī par Latvijas militārās vēstures popularizēšanu - sarunu par mūsdienu kara tendencēm papildinās stāsts par latviešu nacionālo vienību kaujām Pirmā pasaules kara laikā. Priekšlasījumu “Pirmā pasaules kara latviešu nacionālo vienību pirmās kaujas un to piemiņa” sarūpēs Ziemassvētku kauju muzeja vadītājs Dagnis Dedumietis.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Tiekamies Latvijas Kara muzejā - būs interesanti!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI