DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ivara Zviedra filma „Kaprači” Limbažos 

Publicitātes attēls

Sestdien, 12. oktobrī, Limbažos, Jūras ielas kapos notiks Svecīšu vakars, un tā ietvaros pulksten 18:00 – netradicionāls Ivara Zviedra dokumentālās īsfilmas “Kaprači” brīvdabas kinoseanss, kas kino un notikumam liek saplūst vienā veselumā. Pēc filmas – karstā veļu laika tēja un saruna ar filmdari Ivaru Zviedri.  

“Ceļiniek, apstājies un apskaties; 

Tas es biju, kas tu esi. 

Kas es esmu, tas tu būsi.” 

Kaprači gatavo mūža mājas mums visiem; viņi dara savu darbu, stāvot pāri cilvēkiem, kad tie ir bēdās. 

Latvijā kapu rakšana un kapsētu tradīcijas ir ļoti senas un nemainīgas. Septiņas pēdas zem zemes, lāpsta un četri dēļi ir mūžam seni kaprača sabiedrotie. Amats ceļo no tēviem uz dēliem, un no vecākiem kolēģiem uz jaunākiem; šī profesija ir tikpat mūžīga kā nāve. 

Filmas radošajā komandā ir režisors un operators Ivars Zviedris, komponists Krists Auznieks, montāžas režisors Haralds Ozols, skaņu režisors Ģirts Bišs, animācijas studija SHADE, studija Dokumentālists, izpildproducente Emma Daniela Grāpe. 

Filma Kaprači saņēmusi klasiķa Herca Franka vārdā nosaukto balvu Herz festivālā ArtDocFest / Riga 2023 un nominēta Latvijas Nacionālajam filmu festivālam Lielais Kristaps kā viena no labākajām dokumentālajām īsfilmām. 

Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Filmas seansu atbalsta Limbažu novada pašvaldība, organizē biedrība Piejūras Kino ciems. Ieeja bez maksas, rīkotāji lūdz ņemt līdzi savu mīļāko soliņu un silti saģērbties! 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI